Читај ми!

Utihnuo je Sinišin osmeh

Tuga je prekrila sve krajeve koji su imali sreću da njima hodi Siniša Mihajlović, fudbalski čovek koji je još za života ušao u istoriju. Sportski časopisi širom planete nadmeću se u objavljivanju novih komentara i izjava velikih svetskih imena, najtužnije je svakako u Srbiji i Italiji, u kojoj je proveo toliko godina, stekao zvanje istaknutog sportiste, omiljene ličnosti Serije A. Samo se o Siniši priča, ljudini, patrioti, borcu koji je na kraju morao da potpiše kapitulaciju pred jedinim neprijateljem na svetu koji je bio nesavladiv. Divan suprug i otac petoro dece, bombarder kakav se više ne pojavljuje na terenima, trner koji je vodio Bolonju čak i iz bolničke sobe, ništa mu nije bilo teško. I danas ćemo čuti neka od svedočenja, izvučenih među milionima onih koji tuguju. Juče je čak prekinuta utakmica velikih svetskih zvezda, istina revijalnog karaktera, koja je igrana kao prateći sadržaj Mondijala u Kataru i odata pošta velikom fudbaleru, treneru, čoveku iz Srbije.

Zemaljski dani teku. Danas se u Kataru igra utakmica za treće mesto između reprezentacija Hrvatske i Maroka, sutra ćemo doznati ime svetskog prvaka posle finala između Francuske i Argentine. I danas će o tome govoriti poznata fudbalska imena, od Darka Tešovića, do našeg čoveka koji je trener u Islandu već 18 godina, Željka Oskara Sankovića.

Gost u studiju biće Nenad Stojković, nekadašnji as Partizana i našeg državnog tima, sa kojim ćemo pratiti utakmicu za treće mesto i čuti njegove komentare o čitavom toku 22. Svetskog fudbalskog prvenstva u Kataru.

U drugom delu emisije, po običaju, slušaćemo šta se novo dešava u svetu kulture, u javnom i umetničkom životu. U toku je filmski festival `Odraz strave` u dvorani KC Beograd. U umetničkoj galeriji `Stara kapetanija` u Zemunu izlaže Vera Ranković, premijera dečje baletske predstave `Grdana` je sutra na sceni KC Zrenjanin, dok je mlada glumica i spisateljica Tijana Kondić objavila `Buku`, napetu dramu sa elementima psihotrilera.

Uoči 18.decembra- Svetskog dana arapskog jezika, u Kairu je izašlo iz štampe prvo izdanje Muzeja afričke umetnosti na ovom svetskom jeziku. Treće međunarodno bijenale litografije predstavljeno je juče u UK Parobrod, dok će zbirka poezije, četvrta po redu, Srđana Simeunovića- poznatog i kao Bonaćo Ćiki, biti predstavljena u sredu, 21. decembra u klubu `Tuluz Lotrek`. Novogodišnji koncert filmske muzike Zorana Simjanovića biće održan u petak u Muzeju nauke i tehnike. Ljiljana Radosavljević najavljuje svoju izložbu slika u galeriji `Singidunum`, najavljujemo i tradicionalni beogradski koncert Jovana Kolundžije. Gimnazija u Smederevu obeležila je Dan škole, kada je pre sto pedeset jednu godinu počela sa radom. Tom prilikom, renomiranoj školskoj ustanovi Podunavlja uručeno je i priznanje za pobedu u takmičenju u sklopu Evropske nedelje sporta `Trčim za školu`, jer su njeni učenici bili najbolji u Srbiji, sa pretrčanih 28244 kilometra.

Kao i svake subote, čućemo novi predlog jelovnika za nedeljni ručak viteza kulinarstva Milijana Stojanića, kao i seriju starih dobrih pop melodija i šlagera, koji su obeležili jedno vreme. U realizaciji emisije učestvuju Saša Hajdin, Katarina Epštajn i Vesna Gemović.

Urednik i voditelj je Željko Stefanović

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво