Читај ми!

Vučić večeras o Kosovu i Metohiji

Za deeskalaciju situacije na Kosovu i Metohiji i povratak Srba u prištinske institucije neophodno je da se poštuje Briselski sporazum, odnosno da bude formirana Zajednica srpskih opština, rekao je predsednik Aleksandar Vučić u telefonskom razgovoru sa sa potpredsednikom Saveta ministara i šefom italijanske diplomatije Antonijom Tajanijem. Ponovio je da Srbija ostaje posvećena politici mira i stabilnosti. Tajani je ukazao da je neophodno sačuvati mir i stabilnost i zato tražio deeskalaciju situacije na Kosovu i Metohiji, kao i povratak Srba u institucije u Prištini. O poslednjim događanjima na Kosovu i Metohiji i odgovoru Beograda, predsednik Vučić, govoriće večeras u 19 sati.

Agencija za ocenu kreditnog rejtinga "Standard end Purs" potvrdila je kreditni rejting Srbije na nivou Be-Be plus, na korak do investicionog. Agencija je zadržala i stabilne izglede za dalje povećanje rejtinga naše zemlje, uprkos neizvesnostima iz međunarodnog okruženja.

Sukobi u Ukrajini su nastavljeni. Najžešće borbe su oko Bahmuta i Avdejevke, a ruske trupe pokušavaju prodor u pravcu Limana. Ukrajinska vojska je granatirala ruske pozicije u 6 gradova na jugu zemlje i u Donjecku, koji je pod kontrolom ruskih snaga. Nakon što su ruske snage dronovima napale energetske objekte u Odeskoj oblasti hiljade korisnika ostalo je bez struje. Turska je spremna da Rusiji i Ukrajini pruži maksimalnu podršku kako bi se okončao rat što pre, saopštilo je tursko ministarstvo spoljnih poslova. Nastavak pregovora neophodan je da bi se pronašlo pravedno i održivo rešenje.

Katolička crkva zalaže se za miran suživot sa svim verskim zajednicama u Srbiji i nastojaće da doprinese našem društvu u saradnji sa drugim veroispovestima i državnim telima, rekao je novi nadbiskup Ladislav Nemet prilikom ustoličenja u Katedrali device Marije u Beogradu. Želimo u miru sarađivati sa svim vernicima naše Srbije, posebno mislim na
Srpsku plavoslavnu crkvu, jer ona nam je starija sestra na ovim prostorima, poručio je nadbiskup Nemet. Na Svetskom fudbalskom prvenstvu u Kataru igraju se poslednja dva četvrtfinalna meča. Od 16 sati sastaju se Maroko i Portugalija, a od 20 Engleska i Francuska. Prenosi su na našoj televiziji. U prvom polufinalu igraće Argentina i Hrvatska.

Urednik i voditelj: Miroslav Vojvodić

Urednici vesti: Tina Amić i Irena Jelovac

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво