Читај ми!

Dan planina

Ujedinjene nacije su 2002. godinu proglasile Međunarodnom godinom planina, i 11. decembar, Međunarodnim danom planina. Od tada, svake godine za ovaj dan, Organizacija Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu (FAO), koja je zadužena za obeležavanje dana planina, predlaže temu kojom se svetska javnost upoznaje i poziva na ukazivanje i podizanje svesti o značaju planinskih područja širom sveta, njihovim vrednostima, problemima i uticajima koje planine imaju na prirodna i društvena obeležja ovih područja i ljudi koji u njima žive. Ove godine, tema je: „Žene pomeraju planine“.

U Srbiji koja od 1901. ima Srpsko planinsko društvo, žene čine 53% članstva, mada još nisu u većoj meri zastupljene na upravljačkim pozicijama. Kada će biti, i šta bi još sve trebalo da znamo o našim planinama, čućete u razgovoru sa Isom Planićem, predsednikom Planinarskog saveza Srbije.

Povešćemo vas i na Senćanske dane poljoprivrede, praznični bazar u Vršac, i u Žabalj, gde će danas biti održana izložba - novih vina Potisja.

Naši dopisnici donose priče o novoj kotlarnici na biomasu u Gornjem Milanovcu, turizmu i folkloru u selima Kusadak i Adorijan i upravnicima zgrada u Šapcu.

Sa vama je Ružica Zorkić-Radičević.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво