Читај ми!

Osmehe je zamenila tuga

Fudbalska reprezentacija Srbije završila je učešće na još jednom Svetskom prvenstvu, ovoga puta na poslednjem mestu u svojoj grupi, u prvoj fazi takmičenja. Osam primljenih golova bilo je mnogo da bi se uradilo nešto više. Ne treba kuditi ni selektora Stojkovića ni njegove izabranike, dosta toga nije im išlo na ruku, od povreda do nekih, u najmanju ruku, sumnjivih rezultata drugih utakmica. Treba sačuvati većinu ovih igrača, valjalo bi zadržati i Piksija- neke druge, fudbalski daleko priznatije selekcije, ne menjaju trenere i selektore kao čarape, već ih čuvaju, a oni rade sa timom, jer kontinuitet učešća na ovakvim smotrama često ume da bude presudan. Mnogo smo selektora imali na klupi tokom proteklih godina, odmah posle neuspeha bismo ih kvalifikovali kao narodne neprijatelje, dok drugi pomažu ekipi da se oporavi, posle eventualnih padova. Zato je bitno sačuvati ovaj tim, sokoliti ga a ne kuditi, kako bismo imali pravu ekipu na Evropskom, pa na narednom Svetskom prvenstvu, po mogućstvu sa ozbiljnijim pripremam pre učešća na ovim takmičenjima.

Čućemo kako svetska štampa komentariše učešće Srbije na samitu fudbala u Kataru. Očito je da su su svi očekivali više od našeg državnog tima, nisu se štedeli komplimenti na račun reprezentativaca Srbije, ali sada i tome dođe kraj. Čućemo i razgovor sa selektorom Stojkovićem, kao i izjave igrača posle sinoćnjeg poraza. U goste nam dolazi Slavoljub Đorđević, nekadašnji igrač Crvene zvezde, sada fudbalski trener, on će takođe izneti svoje utiske o našim momcima, potom ćemo se usredsrediti na osminu finala Svetskog prvenstva, koja počinje danas utakmicom Holandija-SAD u 16 časova, nastavlja se u 20, duelom između Argentine i Australije.

Čućemo i šta o učinku naše reprezentacije misli trener Milovan Rajevac, koji je imao dva favorita na prvenstvu, selekciju Srbije i državni tim Gane, koga je svojevremeno s uspehom vodio s klupe. Naši novinari Dejan Nikolić i Milan Bigović javljaće se iz Katara sa aktuelnim informacijama, slušačemo i lepu muziku, različitih godina proizvodnje, za sve ukuse. Kako naša reprezentacija nije uspela da prođe u drugu fazu takmičenja, polako vraćamo i redovne sadržaje porodičnog magazina Radio Beograda 1: predlog jelovnika za nedeljni ručak viteza kulinarstva Milijana Stojanića, kao i priloge vezane za aktuelne kulturne događaje širom Srbije.

U realizaciji emisije učestvuju Saša Hajdin, Katarina Epštajn i Aleksandar Radović.

Urednik i voditelj je Željko Stefanović

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво