Читај ми!

Svetsko prvenstvo u fudbalu, Katar 2022.

Odlučujući dan za našu fudbalsku reprezentaciju u prvoj fazi takmičenja. Igračkim kvalitetima, Srbija svakako zaslužuje plasman u naredno kolo, ali za to je neophodna pobeda u duelu sa Švajcarskom, koji se igra večeras od 20 časova. Zdravstveni bilten naših fudbalera je dobar, rovitih igrača više nema, s nestrpljenjem iščekujemo prvi zvižduk argentinskog arbitra Fernanda Rapalina, u nadi da će Srbija ostvariti uspeh o kome svi sanjamo i žarko ga želimo, zajedno sa našim ljubimcima na terenu, slušaćemo poslednje izjave pred meč selektora Dragan Stojkovića Piksija, Aleksandra Mitrovića, Dušana Vlahovića.

O današnjem meču, iz stručnog ugla, govore nekadašnji golman Crvene zvezde Živan Ljukovčan i naš internacionalac koji i sada živi u Švajcarskoj, bivši fudbaler Partizana Admir Smajić. Sagovornica nam je i sportski psiholog fudbalskog kluba Barselona Saša Sredanović. Vrlo cenjena u sredeini u kojoj živi i radi, završila je kliničku psihologiju, nama priča o uticaju psihe na svest fudbalera i tome kako najbolje podneti teret odgovornosti na ovako velikim takmičenjima. 

Čućemo, naravno, i ankete, i to snimljene na ulicama Beograda i Banjaluke, očekuje se regordna gledanost, kao i slušanost prenosa na radio i tv programima Radio Televizije Srbije. Čućemo i specijalnog učesnika, zdravičara Milinka Gojkovića, koji stihovima želi trijumf našim fudbalerima i blagosilja ih uoči odlučujuće utakmice sa Švajcarcima. Biće tu još mnogo vesti, informacija, zapisa iz dnevnika, čućemo i šta o večerašnjem meču misli fudbalski trener Branko Smiljanić, koji je veći deo svoje karijere u struci proveo u Golfskom zalivu i okolini, dobro poznaje kvalitet fudbala vanevropskih zemalja.

U realizaciji mondijalskih emisija učestvuje kompletna Sportska rubrika Radio Beograda 1, čiji je urednik Vlade Radičević, kao i naše kolege iz drugih programskih segmenata - muzičari, producenti, tonski realizatori i snimatelji programa.

Ispred mikrofona je Željko Stefanović.

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво