Читај ми!

Meč odluke za osminu finala: Srbija - Švajcarska

Predsednik Aleksandar Vučić, u obraćanju medijima posle sastanka sa evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem, navodi da je posebno zahvalan zbog sporazuma finansijske podrške Srbiji, kao i da ćemo dobiti ključnu budžetsku podršku od 165 miliona evra već do kraja ove godine. Govoreći o situaciji na Kosovu i Metohiji, Vučić je rekao da se u Prištini ne bave ničim drugim osim hiperprodukcijom napada na sve što je srpsko i izazivanjem tenzija. Upitao je i šta je sledeće, ali i naglasio da je situacija uzavrela i da ljudi neće više da trpe Kurtijev teror. Presednik je najavio da će narednih dana odlučiti da li će učestvovati na Samitu Evropska unija - Zapadni Balkan, 6-og decembra u Tirani.

Oliver Varhelji je istakao da će lideri Evropske unije prvi put doći u region, u Tiranu, da razgovaraju sa regionom o regionu i da je potrebno da Srbija i njen lider budu za stolom. Ponovio je snažnu podršku evrointegracijama Srbije. Potpisana su tri sporazuma između Srbije i Evropske unije - okvirni sporazum o finansijskom partnerstvu, o pristupu zdravstvenoj nezi, kao i o podršci Unije Srbiji u upravljanju migracijama, jačanju sistema upravljanja migracijama i kontroli granica.Evropski komesar prethodno je razgovarao s predsednikom Skupštine Srbije Vladimirom Orlićem i premijerkom Anom Brnabić, a popodne ga očekuje susret sa šefom diplomatije Ivicom Dačićem.

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik izjavio je da ohrabruje Srbiju da bude na pravoj strani istorije i zajedno sa Evropom, dok se nastavlja rat u Ukrajini. Bilčik je na obeležavanju 30 godina postojanja Evropskog pokreta u Srbiji, preko video linka rekao kako se očekuje da se Srbija uskladi sa spoljnom politikom Evropske unije, što uključuje i sankcije Rusiji. Naveo je da je Unija spremna da pomogne Srbiji da smanji zavisnost od stranih spoljnih uticaja koji joj ne žele napredak, i da se odmakne ne samo od Rusije, nego i Kine.

U Ukrajini poprište najtežih borbi i dalje je u regionu Donjecka, gde ruske oružane snage napreduju. Ruski predsednik Vladimir Putin je u telefonskom razgovoru rekao nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da je pristup i stav Nemačke i Zapada prema Ukrajini "destruktivan". Pozvao je Berlin da preispita svoj odnos jer zbog obimne finansijske podrške Ukrajini, kijevski režim, kako je rekao, odbacuje i samu ideju o pregovorima.

Objavljene su nove cene goriva. Litar evrodizela će u narednih sedam dana koštati 205 dinara za litar, a benzin od 95 oktana - 175 dinara za litar. Dizel je jeftiniji za 4, a benzin za 3 dinara.

Fudbalska reprezentacija Srbije večeras igra odlučujuću utakmicu za opstanak na Svetskom prvenstvu protiv Švajcarske. Našoj reprezentaciji neophodna je pobeda. Meč počinje u 20 časova, uz prenos na talasima Prvog programa Radio Beograda. U našoj Ge grupi, u isto vreme se sastaju Brazil i Kamerun. Prethodno, u okviru Ha grupe, od 16 časova igraju Gana i Urugvaj, odnosno Južna Koreja i Portugalija.

Urednik i voditelj Miroslav Vojvodić.

Urednici vesti Marica Serdar i Irena Jelovac.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво