Читај ми!

Novi napredak u borbi za potomstvo

Svet je nedavno obišla vest da su rođeni blizanci iz embriona zamrznutih još pre 30 godina. One koji se bore za potomstvo ova vest je svakako obradovala. I za nauku je to veliki korak, ali istovremeno otvara i neka pitanja. O tome sa genetičarem profesorom Miodragom Stojkovićem razgovarao je Miša Stojiljković.

Na prvoj sednici radne grupe za prevenciju i sprečavanje nasilja u sistemu obrazovanja i vaspitanja zaključeno je da se u narednom periodu razmotre sve mogućnosti za bolju prevenciju, ali i adekvatniju primenu zakona, posebno u delu sankcija. U pitanju jutra pitamo vas kako možemo da rešimo nasilje koje se dešava u školama, a trpe ga i učenici i nastavnici. 

Dve pirotske porodične firme zaključile ugovore o izvozu na tržište Iraka. Kakve su šanse naših kompanije za veće učešće na biskoistočnom tržištu istraživao je Branislav Jovičić.

Predsednik opštine Čukarica, Srđan Kolarić reći će nam koliko će novih radnih mesta biti ponuđeno na Sajmu zapošljavanja koji će biti održan u zgradi opštine Čukarica.

Biografski podaci, iako često različito tumačeni, i pomalo nejasni, kažu da ima 470 godina od kako se rodila, a na današnji dan pre 374 godine, preminula, obrazovana i intrigantna pesnikinja plemićkog porekla, Cvijeta Zuzorić Pešoni. Po ovoj računici, dama o kojoj su pevali gotovo svi vidjeniji pesnici Dubrovačke Republike, Firence i Ankone, poživela je 96 godina. O Cvijeti - umetnici i paviljonu koji je u njenu čast podignut u Beogradu, Ružica Zorkić- Radičević razgovarala je sa producentom paviljona Slobodanom Sailovićem.

Urednik i voditelj Biljana Šujdović.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво