Читај ми!

Svetsko prvenstvo u fudbalu, Katar 2022.

Fudbalska reprezentacija Srbije završava s pripremama za drugu utakmicu na 22. Svetskom prvenstvu u Kataru. Susret sa reprezentacijom Katara zakazan je za sutra pre podne u 11 časova, po srednjoevropskom vremenu. Danas je selektor Stojković obavio poslednji trening sa članovima naše najbolje selekcija, svi su bili prisutni, uključujući i Filipa Kostića, Dušana Vlahovića, Aleksandra Mitrovića i Sergeja Milinkovića-Savića.Muhamed Abdula Hasan iz Ujedinjenih Arapskih Emirata biće glavni sudija meča između Srbije i Kameruna.  Na Fifinoj listi nalazi se od 2010. godine, a ove godine sudio je meč interkontinentalnog baraža za Mundijal u Kataru, između Kostarike i Novog Zelanda. Utakmica se igra na stadionu "Al Džanub" u Al Vakri.

Tokom današnje emisije uključićemo se u pres konferenciju reprezentacije Srbije, na kojoj će se predstavnicima medija obratiti upravo naš selektor. Prvu utakmicu osmog dana Svetskog prvenstva u Kataru danas su odigrali Japan i Kostarika, neočekivano je slavila selekcija iz Srednje Amerike, rezultatom 1:0, pa su sada karte u grupi E do te mere otvorene da svaka selekcija može da prođe grupu, ali i da ispadne iz iste. U grupi F svoju utakmicu igraju Belgiju i Maroko, od 17.00 časova na teren "Međunarodnog stadiona Halifa" će fudbaleri Hrvatske i Kanade, dok od 20 časova igraju Španija i Nemačka, to je prvi istinski šlager susret na ovom šampionatu. Nemcu su kiksnuli u duelu sa Japanom, pa protiv `crvene furije` moraju da idu na sve ili ništa.

Naši reporteri Dejan Nikolić i Milan Bigović i danas će se javljati iz Katara, sa najaktuelnijim informacijama u vezi Svetskog prvenstva. Od ostalih događaja izdvajamo i lepo atletsko dešavanje, održano u našem glavnom gradu. Atletičar iz Maroka Mohamed el Gazouani pobednik je današnjeg Trećeg beogradskog jesenjeg polumaratona, koji je održan u glavnom gradu Srbije. U ženskoj konkurenciji najbolja bila Kavalin Nahimana iz Burundija. El Gazouani je oborio rekord Beogradskog polumaratona u trci na 21 kilometar, pošto je ostvario vreme od jedan sat, dva minuta i 43 sekunde. Dosadašnji rekord Beogradskog polumaratona iznosio je jedan sat, osam minuta i 19 sekundi. Od srpskih predstavnika najbolji je bio Ðuro Borbelj, koji je bio šesti. Atletičarka iz Burundija Kavalin Nahimana pobednica je današnjeg Trećeg beogradskog jesenjeg polumaratona u ženskoj konkurenciji. Na Trećem Beogradskom jesenjem polumaratonu učestvovalo je 4.000 takmičara u sve tri trke. 

U realizaciji mondijalskih emisija učestvuje kompletna Sportska rubrika Radio Beograda 1, čiji je urednik Vlade Radičević, kao i naše kolege iz drugih programskih segmenata - muzičari, producenti, tonski realizatori i snimatelji programa.

Ispred mikrofona je Željko Stefanović.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво