Читај ми!

Više od 1000 migranata iz Horgoša prebačeno u prihvatne centre

U Horgošu je mirno posle oružanog obračuna dve grupe migranata. Šest migranata je u bolnici, a više od hiljadu prebačeno u prihvatne centre, kaže za RTS pomoćnik direktora policije, pukovnik Dragan Vasiljević. Navodi da je policija pronašla automatsko oružje, pištolje, municiju, a kod nekih su pronađena i obeležja takozvane O-Ve-Ka. Vasiljević napominje da akcija MUP-a i dalje traje na teritoriji cele Srbije i da je pojačano prisustvo policije u svim delovima zemlje. Pozvao je građane da u svakoj situaciji, u kojoj sami procene da im je sumnjivo ponašanje migranata, odmah pozovu najbližu policijsku stanicu ili se obrate najbližem policijskom službeniku.

Ukrajinske nadležne službe nastoje da obnove snabdevanje strujom i vodom posle nedavnih ruskih vojnih udara koji su izazvali velika oštećenja na infrastrukturnim objektima. Predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da šest miliona domaćinstava i dalje nema struju. Kijevska opštinska administracija saopštila je da svi stanovnici u glavnom gradu imaju vodu, ali da je oko 130.000 i dalje bez struje. Snabdevanje strujom, vodom, kao i grejanje biće potpuno obnovljeno u roku od 24 sata. U Hersonu na jugu Ukrajine ponovo je uspostavljeno snabdevanje električnom energijom. Počela je evakuacija stanovnika iz tog grada.

Predsednik Opštine Paraćin Vladimir Milićević teško je povređen jutros u saobraćajnoj nesreći u Ćupriji. Njega je na pešačkom prelazu, oborio kombi, čiji je vozač pobegao sa lica mesta. Posle ukazane pomoći u ćuprijskoj bolnici prebačen je u Univerzitetski klinički centar Kragujevac. Policija intenzivno traga za vozačem kombija.

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović izjavila je da je u toku koordinirana akcija uklanjanja velike količine plutajućeg otpada iz reke Lim, koji je zaustavila lančanica postavljena na teritoriji opštine Priboj. Kako je navela, većina otpada koji je usled padavina i porasta vodostaja reke prethodnih dana dospeo na lančanice nije sa teritorije
Srbije. "Srbija je sve uradila kako bi se višedecenijski problem plutajućeg otpada na Limu rešio, što očekujemo i od susednih država", rekla je ministarka Vujović. Ona je naglasila da se na lančanici u Priboju trenutno nalazi više od 10 hiljada kubika otpada. Osim što je
veliki ekološki problem, otpad može da ugrozi i rad Hidroelektrane "Potpeć", ali i ostale hidrocentrale u slivu reke Drine, upozorila je  Vujovićeva.

Na 28-om Festivalu autorskog filma, koji je sinoć otvoren u Beogradu, premijerno će biti prikazan hrvatsko-srpski film "Da li ste videli ovu ženu?" Dušana Zorića i Matije Gluščevića. Autori su okupili regionalnu ekipu glumaca, a Vlasta Velisavljević je u ovom filnu odigrao svoju poslednju ulogu. Projekcija je u MTS dvorani u 19 časova.

Na Svetskom fudbalskom prvenstvu u Kataru, Australija je pobedila Tunis sa 1:0. Sada su na terenu Poljska i Saudijska Arabija, u 17 časova igraće Francuska i Danska, a u 20 Argentina i Meksiko. Sve utakmice prenosi Prvi program naše televizije.

U osmom kolu regionalne košarkaške ABA lige, Borac će u Čačku igrati protiv Mornara iz Bara. Utakmica počinje u 17 časova.

Urednik i voditelj: Miroslav Vojvodić

Urednici vesti: Marica Serdar i Nenad Selaković

 

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво