Читај ми!

Svetsko prvenstvo u fudbalu, Katar 2022.

U trenucima kada počinje prva specijalizovana emisija Radio Beograda 1 posvećena Svetskom prvenstvu u fudbalu, svečanom ceremonijom na stadionu Al Bajt startuje i zvanična ceremonija otvaranja 22. svetske smotre fudbala. Ovo je prvi Svetski šampionat na Bliskom istoku i u arapskim zemljama, utakmice se prvi put u istoriji igraju tokom novembra i decembra meseca, a svečani čin otvaranja zamišljen je u stilu podizanja zavese kao na Olimpijskim igrama. Od danas, svakog dana od 15 časova i 30 minuta govorićemo o najvažnijoj sporednoj stvari na svetu, naši reporteri sa Mondijala su Milan Bigović i Dejan Nikolić.

I čuveni beogradski dživdžani vrlo dobro znaju da reprezentacija Srbije prvu utakmicu na Mondijalu igra sa selekcijom Brazila, taj dugo iščekivani meč igra se 24. novembra u 20 časova po srednjoevropskom vremenu. Tokom prve emisije koja prati dešavanja u Kataru, naši reporteri ispratiće čin otvaranja Svetskog prvenstva, koje je zamišljeno po najvećim standardima. U istom terminu, razgovor sa predstavnicima medija imaće srpski selektor Dragan Stojković Piksi i neko od igrača mašeg državnog tima, da bi posle toga orlovi održali i trening, posle koga će se znati i neki novi momenti vezani za postavu naše selekcije u prvoj utakmici.

Svakodnevna emisija Radio Beograda 1, koja će ići u terminu od 15 časova i 30 minuta do 17 časova, zamišljena je kao pregled dešavanja na najvećem planetarnom fudbalskom okupljanju. Izjave, prilozi, analize, komentari, ocene ljudi iz fudbalskog sveta i onih koji sa sportom nemaju dodirnih tačaka sem navijanja, redovna javljanja naših reportera, razgovore sa reprezentativcima, našim ljudima koji dolaze iz raznih krajeva sveta da isprate Svetsko prvenstvo. Biće tu i oficijelne himne prvenstva, muzika raznih naroda, kako i dolikuje jednoj ovakvoj manifestaciji na koju svi dolaze sa željama da se lepo, fer i sportski nadmeću ili navijaju. Naprasno, gotovo preko noći, Doha je postala prepuna razigranog sveta, grad koji je ujutro delovao kao kulise za neki naučno-fantastični film, za svega nekoliko sati pretvorio se u karneval boja i zvuka. Hiljade navijača preplavilo je ulice i podzemnu železnicu. Naši reporteri, pored ostalog, iskoristili su vreme do početka prvenstva da, pored sportskih, urade i rubrike iz katarskih poslastičarnica i restorana, gde su zatekli i naše ljude, poput trenera Nebojše Vučkovića.

Gost u studiju Radio Beograda 1 je Dejan Đurđević, poznati fidbalski trener, uvek raspoložen za analize fudsbalskih duela, zahvaljujući tome je i čest učesnik emisija na našem programu. Pored domaćih fudbalskih klubova, tokom igračke karijere bavio se fudbalom i u Švedskoj i na Kipru, a kao trener je počo vodeći sa klupe juniorsku reprezentaciju Srbije do 17 godina starosti. Sa njim ćemo pričati o mečevima koji predstoje našoj reprezentaciji, o tome kako igrati protiv uvek atraktivnog Brazila, kako sa neugodnim Kmaerunom, kako uzeti bodove Švajcarskoj koja, činjenica je, nije viša ona selekcija od pre nekoliko godina, možda bi ona mogla biti naša viza za plasman u naredni krug takmičenja.

I tako ćemo svakog dana, uz najlepše želje fudbalskoj reprezentaciji Srbiji, ali i iz poštovanja prema njegovom veličanstvu zvanom- fudbal. U realizaciji mondijalskih emisija učestvuje kompletna Sportska rubrika Radio Beograda 1, čiji je urednik Vlade Radičević.

 

Ispred mikrofona je Željko Stefanović

 

 

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво