Читај ми!

Kuda ide srpski sport?

Gost današnje emisije je profesor doktor Vladimir Koprivica, jedan od većih autoriteta u srpskom sportu. Profesor Koprivica je čovek iz senke, zadužen uglavnom za kondicionu pripremu ekipa, a uskoro će izvesti i jubilarnu, 50. generaciju na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u Beogradu. Mnogo je tema za razgovor sa današnjim gostom, a jedna od njih je da li postoji strategija razvoja srpskog sporta? Od 2020. godine naš sport nema usvojenu strategiju razvoja, a godine idu... drugi napreduju, a oseća se pad u kolektivnim sportovima, dok pojedinačni, ali samo neki kao rvanje i atletika, uspevaju da opstanu i napreduju.

Bliže se izbori u Fudbalskom savezu Srbije, trebalo bi da se održe 31. oktobra, ali i dalje vlada velika podela u srpskom fudbalu. Može li se doći do jedinstva, uoči svetskog šanmpionata u Kataru od koga mnogo očekujemo. Gost su nekadašnji proslavljeni igrač Partizana i reprezentativac Jugoslavije Aleksandar Trifunović i Mirko Poledica, predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera.

Analiziraćemo učinak fudbalera i košarkaša Crvene zvezde i Partizana u evropskim takmičenjima, a gosti će nam biti i članovi Planinarskog društva Avala. Govorićemo o planinarskim vodičima i koliko je opasno upuštati se samostalno u nepotrebne avanture na velikim visinama.

Tu su i redovne rubrike iz kulinarstva i kulture.

Urednik i voditelj Dejan Nikolić.

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво