Читај ми!

Vruća sportska jesen

Za nama je bogata sportska nedelja, a pred nama nova uzbuđenja, kako na terenu, tako i u sportskim forumima.

Strelac Damir Mikec je postao prvak sveta, a mi ga zatičemo u Nemačkoj gde već nastavlja svoju klupsku karijeru. Mikec će, ekskluzivno za Prvi program Radio Beograda, govoriti o šampionatu sveta, ali i o planovima za dalji tok trofejne karijere. Kako Damir za sebe reče, što stariji to bolji (kao vino), cilj mu je da kruna njegovog rada bude na Olimpijskim igrama u Parizu.

Podsetićemo se fenomenalnog uspeha naših odbojkašica, dočeka u Beogradu, a predsednika Odbojkaškog saveza Srbije Zorana Gajića pronalazimo na službenom putu. Već se razmišlja o novim obavezama, ako podići mušku odbojku u Srbiji, a već se zna da će prvi kvalifikacioni turniri, od ukupno 3 za Olimpijske igre, biti odigrani u Japanu sledeće godine.

Pratimo burna dešavanja u fudbalskoj Srbiji, ali ne na terenu, već oko njega. Za 31. decembar zakazani su izbori u Fudbaskom savezu Srbije, jedini kandidat je sadašnji potpredsednik Nenad Bjeković, a najavljivani protivkandidat Nebojša Leković povukao se i nije ni predao kandidaturu. Crvena zvezda žestoko se protivi izboru 75-ogodišnjeg kadra Partizana, najavljuju crveno-beli da će bojkotovati Skupštinu i predlažu da se ceo, i ovako dug proces već, prolongira do posle Mundijala u Kataru. U goste smo zvali Bjekovića i ljude iz FSS, ljubazno su se zahvalili, uz napomenu da do 1. novembra neće izlaziti u javnost. U vezi ovog, sasda već problema jer bez mira između večitih rivala nema ni mira u fudbalu, imamo gosta iznenađenja, čoveka koji se retko pojavljuje u javnosti, a predstavlja jedan od autoriteta u domaćem fudbalu. O problemima u sudijskoj organizaciji govoriće bivši arbitar i član sudijskih forma Rade Đurović. Sve više govori se o nameštenim uakmicama, o tome su u FSS upozoreni i iz UEFE...

Biće u emisiji Vreme sporta i razonode reči, još, o košarci, rukometu, a gost je i direktor rukometne reprezentacije Srbije, nekadašnji kapiten, sada i narodni poslanik Ratko Nikolić.

Uz standardne rubrike iz sveta kulinarstva i kulture, družićemo se od 15,30 do 19 časova.

Urednik i voditelj: Dejan Nikolić.

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво