U slavu knjige i dečje pesme

Znate li da se u Ljubljani, u Savskom naselju, nalazi Srpska biblioteka? Osnovali su je Momčilo Stanić i Divna Obrenović, sada već davne, 2004.godine. Naredne, 2005. godine, Biblioteka „Mihajlo Pupin“ je i zvanično otvorena. Idemo joj večeras u goste. Naš domaćin biće Igor Soskić, bibliotekar, blagajnik i organizator brojnih događaja u prostorijama biblioteke koji sve te poslove, sa nekolicinom kolega i drugova, radi volonterski.

Sledi priča o Migraciono-servisnom centru DIMAK koji pruža pomoć, pre svega, povratnicima iz Nemačke i stara se da njihova reintegracija u srpsko društvo bude što uspešnija. Partneri u radu su im Komesarijat za izbeglice i Nacionalna služba zapošljavanja.

U završnici, pozvaćemo vas da učestvujete na festivalu „Minja Subota". Festival je namenjen deci iz Srbije i dijaspore uzrasta do 14 godina. Pomoć roditelja (ili starijih prijatelja i drugara), kako bi onlajn prijava bila što uspešnija, podrazumeva se. Finalno veče je u Dečjem kulturnom centru Beograd, 8.novembra, na dan rođenja Minje Subote.

Urednica je Gordana Gligorić.

Izbor muzike: Snežana Stanojević
   
veceras.zajedno@rts.rs   

Вечерас заједно

Autor:
Уредник редакције Ружица Зоркић Радичевић

Емисија магазинског типа која се емитује сваког петка од 21 час. Настала је 8. маја 1970. године с намером да одржава контакт с нашим људима који, како се наводи и у шпици емисије, „живе и раде далеко од родног краја“. Данас је емисија, осим дијаспоре, окренута и Србима у региону. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво