Читај ми!

Divan je kićeni Srem

U današnjem `Sportskom žurnalu` pratimo sva aktuelna dešavanja na kojima učestvuju predstavnici Srbije, ali nema sumnje da je hit ove sedmice, meseca, verovatno i jeseni pobeda Radničkog iz Sremske Mitrovice nad Partizanom u šesnaestini finala našeg najmasovnijeg takmičenja. Crno-beli završavaju nadmetanje u Kupu Srbije posle gola Marinkovića koga su primili u drugom minutu sudijske nadoknade i posle izvođenja udaraca sa bele tačke. Ne pamti se kada neki klub, čak i mnogo manje tradicije i renomea, nije iskoristio nijedan od četiri udaraca sa 11 metara! Golman Sremaca Dragićević odbranio je udarce Rikarda i Andradea, a nisu bili precizni ni Živković i Urošević. Svi komplimenti ekipi koja se takmiči u Prvoj ligi Srbije i njihovom treneru Dejanu Nikoliću, sa kojim razgovaramo dan posle `lude noći` Sremaca.

Odbojkašice Srbije igraju sa selekcijom Nemačke utakmicu trećeg kola Grupe C na Svetskom prvenstvu. Posle ubedljive pobede nad selekcijom Kanade sa 3:0 na startu prvenstva i dramatičnog nadigravanja sa Bugarkama za 3:2, reprezentacija Srbije prešla je u Poljsku gde će u Lođu odigrati preostale tri utakmice C grupe. U prvom meču rivalke su im Nemice koje su takođe odlično počele prvenstvo ostvarivši dve ubedljive pobede. Reprezentativke Srbije će u poljskom Lođu u Grupe C igrati i protiv Kazahstana 30. septembra (13.00) i SAD, 1. oktobra (19.00). Današnja utakmica odbojkašica Srbije i Nemačke u Lođu počinje u 16 časova.

Košarkašice Srbije nisu uspele da pruže snažniji otpor selekciji Amerike koja je potvrdila ulogu favorita slavivši sa 88:55 (25:23, 25:10, 16:7, 22:15) u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Australiji. Podmlađeni sastav Marine Maljković uspeo je da pruži ravnopravan otpor suparnicama samo u prvom delu meča. Amerikanke su potvrdile ulogu favorita za osvajanje četvrte titule svetskih prvaka, a podmlađeni tim Srbije je uspeo da ostvari plasman među osam najboljih ekipa na svetu. Anderson je ponovo bila najbolja u našoj reprezentaciji. Ovoga puta je postigla 14 poena, uz sedam asistencija i pet skokova. Dvocifrena je bila još Jovana Nogić sa 11 poena i pet uhvaćenih lopti. Najbolju partiju na prvenstvu pružila je Mina Đorđević (osam poena), dok je dobar utisak sa devet poena i sedam skokova ostavila i Ivana Raca. Ovaj meč i učešće naših košarkašica na SP komentariše profesor Nenad Trunić, FIBA instruktor. 

Najbolji teniser Srbije Novak Đoković duelom sa Špancem Pablom Anduharom u drugom kolu počinje nastup u singl konkurenciji na turniru u Tel Avivu. Jedan od najvećih tenisera svih vremena,  Đoković je kao prvi nosilac na turniru bio slobodan u prvom kolu i smatraju ga za favorita u ovom duelu. Đoković i Anduhar su do sada samo dva puta odmeravali snage na terenu, a oba puta pobede je slavio srpski teniser. Duel Novaka Đokovića i Pabla Anduhara počinje u 17.30 časova. Čućemo razmišljanja teniskog stručnjaka Gorana Bubnja, koji najavljuje Novakovo učešće na ovom turniru i šta od našeg i svetskog asa očekuje, što se tiče forme, do kraja godine.

Biće i drugih vesti iz domaćeg i međunarodnog sporta, u emisiji u kojoj možete danas slušati ono o čemu ćete sutra čitati u novinama. U realizaciji emisije učestvuju Miša Milanov, Vesna Gemović i Milan Bigović.

Urednik i voditelj je Željko Stefanović.
 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво