Rokumentarac

Mnogi tvrde da su 80-e godine XX veka bile period u kome su rok i pop muzika doživele svoj vrhunac i da nijedan drugi period u istoriji popularne muzike nije ni blizu prišao ovoj dekadi. Naravno, za ovu tvrdnju može da se iznađe milion razloga koji bi je potvrdile ali, dakako, i onih koji bi je opovrgle.

Ipak, sigurno je da je baš ta dekada izrodila neke od najvećih pesama, albuma i muzičkih zvezda koje još niko nije svrgao sa trona.

U današnjem Rokumentarcu imamo i par muzičkih singl noviteta koji nas zvučno praktično vraćaju u to doba.

I zaista, i novi singlovi grupe The Cult i novi singla Bilija Idola zvuče kao da smo i dalje u, recimo, 1984. godini (naravno, ne u Orvelovoj 1984., mada...).

Tu su i novi, ultra futuristički singl, Žan Mišel Žara, novi singlovi finskih rok otaca Stratovarius, te novi singl Dženifer Hart.

Ipak, najveću pažnju rok javnosti u ovom trenutku privlači debi album supergrupe Six By Six  koji danas premijerno preslušavamo u Rokumentarcu, a koji se, istini za volju, potpuno uklapa u sve prethodno rečeno.

Dakle, Back To The Future, deo n-ti!
 
Urednik i voditelj, Aleksandar D. Petrović.

Фамилиологија Фамилиологија

Autor:
Редакција за децу и младе

Програм за децу и младе Радио Београда 1 постоји пуних шест деценија. Од тренутка када је Радивоје Лола Ђукић добио «партијски» задатак да организује нешто што би деци тих година било забавно и корисно, он је, талентован и мудар, направио дечју групу. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво