Читај ми!

Dame trče maraton

Beogradski maraton organizuje Žensku trku u nedelju, drugog oktobra, na Adi Ciganliji, pod sloganom Ja To mogu! To je i manifestaciona i elitna atletska trka oko jezera, ima međunarodni karakter, Dužina staze je 7700m, sve se dešava na Adi Ciganliji, kod Okruglog kupatila. Tim povodom danas je održana konferencija za medije, na kojoj su predstavljeni detalji vezani za trku.

Fudbaleri Srbije okupili su se u Sportskom centru u Staroj Pazovi, gde su i odradili prvi trening pred utakmice Lige nacija, protiv Švedske i Norveške. Najbolja reprezentacija Srbije odradila je prvi trening u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi pred duel sa Švedskom, koji se igra 24. septembra. Tri dana kasnije Orlove očekuje i poslednji meč u Ligi nacija, rival je Norveška u Oslu. Selektor odbojkašica Srbije objavio je konačan spisak igračica koje u nedelju počinju nastup na Svetskom prvenstvu koje će biti održano u Poljskoj i Holandiji. Srbija brani titulu šampiona sveta osvojenu pre četiri godine, a takmičiće se u Grupi C. Danijele Santareli u Holandiju vodi 14 igračica, koje će pokušati da u Holandiji i Poljskoj odbrane titulu šampiona sveta osvojenu pre četiri godine. 

Tokom vikenda u Rumi je održan četvrti po redu pojedinačni masters u pikadu. Ispred table našli su se takmičari u obe konkurencije, a zvanje najboljih pripalo je Dejanu Kovačeviću i Katarini Grife. Kros serija RTS-a počinje ove godine u subotu, 24. septembra, Stevan Kovačević- osnivač ove manifestacije- danas je u Somboru i prenosi nam najnovije informacije vezane za kros naše kuće. Akcija Planinarskog saveza Srbije i Planinarskog saveza Beograda održava se na Rajcu narednog vikenda, i to pod nazivom `Dan čistih planina`, o tome nam priča Jelena Kovačević iz Planinarskog saveza `Pobeda`.Fudbalerke Crvene zvezde savladale su sa 3:0 b tim subotičkog Spartaka, sva tri gola postigla je 17-godišnja Nina Matejić, inače državna reprezentativka, koja već 11 godina ne može da zamisli život bez fudbalske lopte.

Beograd je domaćin ISF Svetskog prvenstva za srednjoškolce u košarci, od 20 do 28. septembra. U organizaciji Saveza za školski sport Srbije i Ministarstva omladine i sporta, za pehar najboljeg na svetu bori se 16 ženskih i 11 muških reprezentacija.Igraće se u četiri hale, a finalni mečevi planirani su za Halu Master 27. septembra. Dečaci kreću prvi i igraće u sredu od 13.00 časova u hali Zavoda za sport i medicine sporta u Košutnjaku.

Biće i niz drugih informacija iz sveta domaćeg i međunarodnog sporta. U realizaciji emisije učestvuju Aca Kostić, Miloš Panić, Slobodan Igrutinović i Branislav Jerković.

Urednik i voditelj je Željko Stefanović

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво