Читај ми!

Predsednik Vučić u Njujorku uoči sednice Generalne skupštine UN

Delegacija Srbije, koju predvodi predsednik Aleksandar Vučić je u Njujorku, gde će već danas imati prve bilateralne susrete, a uoči Generalne debate godišnje skupštine Ujedinjenih nacija, koja počinje prekosutra. Državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Nemanja Starović kaže da će predsednik, između ostalog, govoriti o principijelnim pozicijama Republike Srbije. U delegaciji su i šef diplomatije Nikola Selaković, kao i ambasador Srbije u Sjedinjenim Državama Marko Đurić.

U centru pažnje zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija biće ruski napad na Ukrajinu i globalna kriza u snabdevanju hranom.

Premijerka Ana Brnabić učestvovaće danas u mimohodu u Vestminster holu, gde se nalazi telo kraljice Elizabete Druge. Nakon toga planirano je da se upiše u knjigu žalosti u Lankasterskoj kući, a zatim će u Bakingemskoj palati, biti na zvaničnom prijemu, koji u čast zvanica, priređuje Njegovo Veličanstvo kralj Čarls Treći. Predsednica Vlade Srbije, prisustvovaće sutra državnoj sahrani kraljice Elizabete Druge, koja će se održati u Vestminsterskoj opatiji u Londonu, u 11 časova.

Danas se zvanično završava Evroprajd 2022. Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin ocenjuje da su jučerašnja dešavanja pokazala da je Srbija država, koja je spremna da odgovori na sve izazove. Ističe da je obezbedjenje parade, državu koštalo oko tri miliona evra. Vulin je saopštio da je bilo angažovano skoro 6.000 policajaca na koje je ponosan, jer su profesionalno odradili svoj posao i sačuvali ličnu i imovinsku bezbednost svakog čoveka. Tužilaštvo u Beogradu najavljuje sprovođenje svih mera radi otkrivanja i procesuiranja lica koja su vršila nasilja.


Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednici vesti: Vladimir Mihajlović i Nenad Selaković

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво