Читај ми!

Treći rođendan tematskih kanala Radio Beograda

Tematski kanali Radio-Beograda, pokrenuti su 18. septembra 2019. godine, na internet platformi RTS Planeta. Kako će obeležiti tri godine postojanja i šta će novo ponuditi slušaocima saznaćemo od urednice Snežane Grujić.

Polen ambrozije i dalje je u porastu, olakšanje se može očekivati tek početkom novembra. Merenja Agencije za zaštitu životne sredine pokazuju da je koncentracija polena ambrozije u porastu na većini mernih mesta u Srbiji. Napori u borbi protiv ambrozije su veliki, ali kao da izostaju uspesi u iskorenjivanju ove korovske biljke. Mogi se ovih dana žale na alergijske reakcije, pa čak i oni koji do sada nisu imali ovakvih problema. Sa nama ovo jutra je Snežana Šundić Vardić iz Udruženja Alergija i ja.

Nacionalna strategija za klimatske promene i energetiku biće završena krajem meseca i prvog oktobra stavljena na javnu raspravu. Plan podrazumeva veće učešće obnovljivih izvora u proizvodnji struje do 41 posto u narednih osam godina i štednju, rekli su iz resornog ministarstva na međunarodnoj konferenciji o zelenoj energiji koja je održana u Beogradu.

Iz Leskovca nam stiže priča o devet mladih lekara koji su dobili stalan posao u Zdravstvenom centru u ovom gradu.

Svake godine u Srbiji se održava više od 100 zabavno -turističkih manifestacija, a jedna od najposećenijih su "Dani ludaje" koji se ovih dana održavaju u Kikindi. Promocija manifestacije bila je održana i u Temišvaru, a organizatori očekuju rekordan broj posetilaca iz Rumunije.

Urednik i voditelj: Biljana Šujdović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво