Читај ми!

Koje su posledice jačanja dolara

Prvi put za dvadeset godina, od kada je uveden evro, ove dve valute su se izjednačile.Kako će se promena kursa odraziti na cenu energenata, životni standard, domaću privredu i finansijski sistem? U strahu od neizvesnosti od toga šta će se dogoditi sa njihovom monetom, mnogi Evropljani odlučuju da svoju štednju menjaju za štednju u američkoj valuti. Da li bi to bio savet i za naše građane, razgovaramo sa profesorom Dejanom Molnarom sa Ekonomskog fakulteta.

Demografska budućnost Srbije je neizvesna. Ove godine nas očekuje i popis stanovništva, a negativni populacioni trendovi se, po svim procenama, nastavljaju. Prognoze govore da bi Srbija na kraju godine mogla da zabeleži minus od skoro šest stotina hiljada stanovnika. Kako zaustaviti loš populacioni trend, pitanje je za celo društvo. Sa demografom Petrom Vasićem sa Geografskog fakulteta razgovara Ana Tomašević.

Očekivani životni vek, obrazovanje i životni standard stanovništva, vratili su se na nivo iz 2016.godine. Razlog je pandemija kovida 19, upozorava se u izveštaju Ujedinjenih nacija o ljudskom razvoju, u kojem se izražava strahovanje da će rat u Ukrajini dodatno pogoršati situaciju. U Sjedinjenim Američkim Državama se beleži pad životnog veka od dve godine, dok je u drugim zemljama on još izraženiji. Kako u aktuelnim uslovima sačuvati svoje, i zdravlje najbližih, razgovaramo sa prof. dr Draganom Jovanović

Urednik i voditelj Dijana Ivanov Kadić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво