Читај ми!

Nema više lakih rivala

Odbojkaška reprezentacija Srbije sastaje se sa selekcijom Argentine u osmini finala Svetskog prvenstva. "Orlovi" su u nokaut fazu prošli sa maksimalnim učinkom, pošto su upisali tri pobede u grupi. Argentinci su sa tek jednom pobedom uspeli da se plasiraju u osminu finala. U neizvesnim mečevima poraženi su od Holandije i Irana sa 3:2, dok su u još jednom dramatičnom susretu pobedili Egipat istim rezultatom. Ukoliko pobedi Argentinu, Srbija će se plasirati u četvrtfinale, gde se može sastati sa Brazilom ili Iranom, u zavisnosti ko bude bolji iz njihovog međusobnog duela. Nema više lakih rivala, Argentina je kudikamo jači rival nego što ovi rezultati pokazuju, zato treba ići korak po korak. Ako bude sve kako valja, onda eto još jednog baš jakog rivala, i tako verovatno do završetka šampionata. Današnji meč igra se u Gljivicama od 17 časova i 30 minuta. Uoči meča sa `gaučosima`, čućemo izjave selektora našeg državnog tima Igora Kolakovića, kapitena Nemanje Petrića i primača servisa srpske reprezentacije Uroša Kovačevića.

Ženska juniorska odbojkaška  reprezentacija Srbije (igračice do 19 godina, 2004.godište i mlađe), koja je sinoć osvojila srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Skoplju, doputovala je u Beograd. Za dlaku im je izmaklo najsjajnije odličje, poražene su u pet setova finalnog meča, ali su pokazale još jednom na delu kakva je budućnost naše odbojke. Na dočeku ih je pozdravio i čestitao im na velikom uspehu predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić, njemu je zahvalio selektor Vladimir Vasović, čućemo i ocenu učinka ove selekcije od strane mlade igračice Nine Mandović.

Srbija je sinoć, drugi put na Evropskom prvenstvu, u duelu sa Finskom, postigla trocifren broj poena i veoma ubedljivo došla do treće pobede, ali je ključ uspeha bio u odlično pripremljenoj i u delo sprovedenoj odbrani, kojom je od samog početka utakmice uspela potpuno da neutrališe dva najjača oružja finske reprezentacije - Lauri Markanena, Sasu Salina i njihov šut. Najefikasniji u dresu Srbije bili su Nedović i Micić sa 14 postignutih poena, dok su Jokić i Kalinić doprineli jednim manje. Čak šest srpskih košarkaša upisalo je u statistiku više od 10 poena, a bar poen su postigli svi koji su zakoračili na teren. Večeras od 21 čas naši reprezentativci igraju sa Izraelom, uz prenos na Prvom tv kanalu naše kuće i uz uključenja na programu Beograda 1, preksutra će izabranici  Svetislava Pešića igrati sa selekcijom Poljske. Čućemo najnoviji izveštaj našeg reportera Slobodana Maletića iz Praga, kao i razmišljanja o Eurobasketa našeg poznatog košarkaškog trenera Željka Lukajića. 

Utakmicama prvog kola u grupama E, F, G i H, počinje nova sezona u Ligi šampiona. U grupi E od 18.45 časova u Zagrebu će igrati Dinamo i Čelsi, dok je drugi duel prvog kola na programu od 21 sat u kome će se sastati Salcburg i Milan. Utakmicu u Austriji će voditi srpske sudije, glavni sudija će biti Srđan Jovanović, a njegovi pomoćnici su Uroš Stojković i Milan Mihajlović, dok je za četvrtog arbitra određen Novak Simović.Oba meča u grupi F na programu su od 21 sat, a igraće Lajpcig - Šahtjor i Seltik - Real. Borusija će u Dortmundu u grupi G od 18.45 časova dočekati Kopenhagen, dok će od 21 sat igrati Sevilja i Mančester siti. Oba duela grupe H biće odigrana od 21 čas, a sastaće se: Pari Sen Žermen - Juventus i Benfika - Makabi Haifa. O startu nove evropske sezone u današnjoj emisiji razgovaramo sa Darkom Tešovićem, fudbalskim trenerom.

Posle poraza u meču sa selekcijom Francuske, naša vaterpolo reprezentacija bori se za plasman od 9 do 16. mesta na Evropskom šampionatu u Splitu, danas su naši momci igrali sa selekcijom Holandije, regularni tok susreta završen je bez pobednika, rezultatom 6-6, da bi,  posle izvođenja peteraca,  Srbija zabeležila pobedu. U četvrtak,  izabranici Dejana Savića sastaju se sa Rumunijom, u tom duelu dobićemo 9. ekipu na prvenstvu Starog kontinenta. Tokom emisije čućemo dosta i drugih informacija iz sveta domaćeg i međunarodnog sporta. U realizaciji emisije učestvuju Miroslav Antonijević, Slobodan Igrutinović i Vesna Gemović.

Urednik i voditelj je Željko Stefanović.



 




 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво