Читај ми!

Zajedničko pismo Makrona i Šolca predsedniku Vučiću

Predsednik Aleksandar Vučić primio je zajedničko pismo predsednika Francuske Emanuela Makrona i nemačkog kancelara Olafa Šolca u kojem su na njega apelovali da pokaže "maksimalnu odlučnost i spremnost" da donosi teške odluke, "koje vode ka napretku u dijalogu između, kako navode, Kosova i Srbije, pod okriljem Evropske unije". "Upućujemo Vam ovo zajedničko pismo u trenutku od presudnog značaja za bezbednost na evropskom kontinentu i stabilnost u regionu Zapadnog Balkana. Uvereni smo da moramo da uložimo još snažnije napore, kako bi evropska perspektiva zemalja Zapadnog Balkana postala realnost i kako bi se rešili dugotrajni bilateralni i regionalni sporovi", navodi se između ostalog u pismu. Ističu da su zadužili savetnike za spoljnu i bezbednosnu politiku, Jensa Pletnera i Emanuela Bona, da pruže direktnu podršku Miroslavu Lajčaku u njegovim zalaganjima i predlažu da savetnici zajedno sa evropskim predstavnikom posete Beograd i Prištinu, kako bi istražili mogućnosti da proces brzo krene napred. U zajedničkom pismu Makrona i Šolca se navodi da se nadaju da će njihova inicijativa naići na podršku predsednika Srbije.

Predsednica Vlade Ana Brnabić boraviće sutra na Kosovu i Metohiji. Obići će Kosovsku Mitrovicu, Zvečan i Leposavić. Predsednik Srpske liste Goran Rakić kaže da dolazak premijerke mnogo znači Srbima na Kosmetu, jer šalje poruku da naš narod nije sam i da će uvek uz sebe imati svoju državu. Ponavlja da su Srbi opredeljeni za mir i stabilnost kao i za opstanak i ostanak u južnoj pokrajini.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je u intervjuu za Radio Beograd 1 da gasa za sada ima dovoljno, a da su, ukoliko se situacija promeni, obezbeđene dovoljne količine mazuta za elektrane. Šapić je naveo da je njegov cilj urbanizovaniji i saobraćajno rasterećen Beograd, sa više parkova i zelenila, ali i završenom obilaznicom. Istakao je i da će se u toku svog mandata pozabaviti rešavanjem problema javnog gradskog prevoza.


Urednik i voditelj:Slobodan Petrović

Urednici vesti: Relja Trajković i Tina Amić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво