Kako do neisplaćenih alimentacija?

Pored sudskih odluka po kojima je jedan od roditelja dužan da redovno plaća alimentaciju detetu, u Srbiji je i dalje veliki broj onih koji izbegavaju tu obavezu. Svoju imovinu često prebacuju na druge članove porodice kako bi izbegli podelu, a mnogi prikrivaju stvarne prihode. Zbog problema u vezi sa naplatom alimentacije i nepoštovanjem sudskih presuda, samohrani roditelji često žive na rubu egzistencije i jedna su od najugroženijih socijalnih kategorija. O tome kako ostvariti pravo na alimentaciju, razgovaramo sa advokatom Ivanom Simićem i Verom Totić iz Udruženja samohranih roditelja.

Opština Čajetina i Ministarstvo za inovacije i tehnološki razvoj osnovali su prošle godine Inovacioni biznis centar Zlatibora. Centar je brzo postao prepoznatljiv po moderno opremljenom prostoru, dobrim poslovnim potezima, start-ap projektima i stručnoj pomoći preduzetnicima. O mladim ljudima, takozvanim digitalnim nomadima koji se vraćaju u ovaj kraj, razgovaramo sa direktorom IBC-a Darkom Đurovićem.

Serijom koncerata „Radio susretanja" Radio Beograd, kao najstariji elektronski medij na Balkanu, ide u susret svojim slušaocima i 98. rođendanu. U nedelju 4. septembra biće održan koncert na platou ispred Umetničkog paviljona „Cvijeta Zuzorić" od 21 sat. Nastupiće Big Bent RTS i solisti glumci Pozorišta na Terazijama: Mirjana Mina Lazarević, Dušan Svilar, Kristina Savić, Jelena Gavrilović, Ivana Knežević i Slobodan Stefanović, koji će izvesti muziku iz filmova i televizijskih serija, evergrin melodije domaće i strane pop muzike.

Dirigent je Filip Bulatović, voditelji programa Aleksandra Paladin i Nenad Kamidžorac.

Beograđanima kao i svim gostima glavnog grada, koncert poklanjaju Grad Beograd i Radio Beograd.

Direktan prenos koncerta je na Prvom programu Radio Beograda.

Urednik i voditelj Dijana Ivanov Kadić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво