Читај ми!

U Briselu nova runda dijaloga Beograda i Prištine

U Briselu je u toku nova runda dijaloga Beograda i Prištine na najvišem nivou, uz posredovanje šefa evropske diplomatije Đuzepa Borelja i specijalnog predstavnika za dijalog Miroslava Lajčaka. Za pregovaračkim stolom su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti. Prethodno, Borelj se odvojeno sastao sa Vučićem i Kurtijem, a pred trilateralni sastanak poručio je da očekuje da oba lidera budu otvorena i fleksibilna kako bi se došlo do zajedničkog stava. Uoči sastanka sa Boreljom, Vučić je na Instagramu napisao da nada kakvom-takvom rešenju iako u to uopšte ne veruje. U zgradu Evropske službe za spoljne poslove u Briselu gde se održava dijalog, stigao je i američki izaslanik za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar.

U Ukrajini se najteže borbe i dalje vode u Donbasu. U granatiranju Harkova, koje su izvršile ruske snage, poginulo je najmanje šest ljudi, saopštile su lokalne vlasti. Rusija, pak, tvrdi da Ukrajinci granatiraju grad Energodar i Donjeck. Predstavnik ruskog Ministarstva odbrane saopštio je da bi nuklearka Zaporožje mogla da bude zatvorena ako ukrajinske snage nastave da granatiraju zonu elektrane, što Kijev demantuje da čini. Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Guteres u Lavovu se sastaje sa predsednicima Ukrajine i Turske Volodimirom Zelenskim i Redžepom Tajipom Erdoganom.

Počinje 19. Beogradski festival piva, koji obeležava tri veka pivarstva u Srbiji. Do kraja nedelje nastupiće više od 50 muzičara i izvođača, među kojima Bajaga i instruktori, Deca loših muzičara, Atomsko sklonište i Konstrakta. Festival će biti podeljen na dve zone. Prva zona biće ispunjena programima za sve uzraste i ulaz je besplatan. Ulaz u Koncertnu zonu posle 19.30 naplaćuje se 590 dinara, odnosno dva pića.

Urednik i voditelj Slobodan Petrović.

Urednici vesti Relja Trajković i Marica Serdar.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво