Ministar Lončar obišao povređene u Bugarskoj

U Bugarskoj je tokom noći operisano jedno dete, i jedan roditelj posle saobraćajnog udesa u kom je srpski autobus upao u jarak i prevrnuo se na auto-putu za Sofiju. Dva deteta koja su teže povređena biće prebačena u bolnicu u Sofiji. Ostalima koji su lakše povređeni biće urađene analize i tokom dana će krenuti ka Srbiji, izjavio je za RTS ministar zdravlja Zlatibor Lončar posle obilaska povređenih u bolnici u mestu Stara Zagora.

U Krušikovom pogonu Kapislana povređene su dve radnice u eksploziji inicijalne kapisle koja se dogodila na početku rada prve smene. Teško je povređena četrdesetogodišnja radnica kada joj je u ruci eksplodirala kapisla. Ona je sa povredama obe šake transportovana u Valjevsku bolnicu. Druga radnica, koja se u trenutku eksplozije nalazila pored nje, lakše je povređena. U Krušiku je u toku istraga.

Uoči nastavka dijaloga Beograda i Prištine, predsednik Aleksandar Vučić je istakao da ide u Brisel kako bi pokušao da očuva mir i stabilnost, jer je to njegov jedini cilj. Podseća da su Rezolucija 12 44 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i Briselski sporazum na snazi, te moraju biti poštovani i primenjivani. Vučić je ponovio da je Beograd spreman da razgovara o svemu.

Predsednik je na Vojnoj akademiji prisustvovao prikazu novoproizvedenog naoružanja i vojne opreme iz domaće namenske industrije za potrebe jedinica Vojske Srbije.

U Vladi Srbije i dalje traje sastanak premijerke Ane Brnabić sa poljoprivrednicima. Prisustvuju i proizvođači ulja, predstavnici trgovinskih lanaca i Privredne komore. Na početku sastanka, premijerka je naglasila da niko neće napustiti zgradu Vlade dok se ne postigne dogovor. Ratari traže 700 evra po toni suncokreta, dok je Vlada ponudila 533 evra po toni. Od države traže i da se ukinu akcize na gorivo za zemljoradnike na količinu do 100 litara po hektaru i da se ograniče marže na suncokretovo ulje. U međuvremenu, poljoprivrednici su nastavili proteste povremenim blokadama saobraćajnica u više gradova.

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednici vesti: Nenad Selaković i Marica Serdar

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво