Matične ćelije - spas za obolele od leukemije

Za dva meseca trajanja kampanje "Osloni se na mene", koju je pokrenuo Registar davalaca matičnih ćelija, upisano je 1300 novih davalaca, što je više od jednogodišnjeg proseka. Cilj kampanje je da do kraja godine u Registru bude 100 hiljada građana i zato je važno da shvatimo da je darivanje matičnih ćelija jedina šansa za izlečenje mnogih hematoloških oboljenja, od kojih je najteže leukemija. Sagovornica će nam biti dr Glorija Blagojević iz Instituta za transfuziju krvi Srbije.

Iako su prvi tragovi postojanja vinčanske civilizacije na ovim prostorima otkriveni početkom prošlog veka, još uvek je mnogo nepoznanica o tome kako je to društvo bilo organizovano i kako je funkcionisalo. Prvi i najznačajniji lokalitet je Belo brdo u Vinči, ali svake godine otkrije se neki novi. Upravo je završeno iskopavanje na trasi budućeg auto-puta od Loznice do Rume. Šta su sve pronašli od materijala i šta nam novo govori o toj civilizaciji, saznaćemo od naučnog saradnika Arheološkog instituta, dr Dragana Milanovića.

Pojedine banje postale su mesta susreta, značajnih manifestacija, dobre atmosfere i provoda. Ipak, komparativna prednost banja u osnosu na ostale destinacije jeste njihova lekovitost, mogućnost okrepljenja i izlečenja. Ribarsku, Prolom i Lukovsku banju posetila je naša Tijana Sibinović i napravila reportažu o tome koliko je banjska usluga unapređena, kakvi su smeštajni kapaciteti i kakvim se gostima nadaju.

Urednik i voditelj Olivera Stajić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво