Počinju konsultacije o novoj Vladi

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da će tokom dana početi konsultacije u okviru Srpske napredne stranke u vezi sa mandatarom i novom Vladom Srbije. Konsultacije u okviru SNS-a trajaće dva dana, posle čega će uslediti i konsultacije sa ostalim partijama, rekla je Brnabićeva u Lapovu, gde je prisustvovala otvaranju drugog logističkog centra kompanije Lidl Srbija u kom će biti zaposleno 250 ljudi. Istakla je da Nemačke kompanije u Srbiji zapošljavaju više od 76 hiljada ljudi i da je ta zemlja naš najveći spoljnotrgovinski partner.

Važno je da Srbija afirmiše stav po pitanju Kosova i Metohije kroz razgovore sa onima koji podržavaju naš teritorijalni inegritet, kao i sa predstavnicima država koje su priznale nezavisnost takozvanog Kosova, izjavio je šef diplomatije Nikola Selaković u Bogoti, gde je, u svojstvu specijalnog izaslanika predsednika Srbije, prisustvovao inauguraciji prvog levičarskog predsednika Kolumbije, Gustava Petra. Državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Nemanja Starović izjavio je kako se Srbija opredelila da se za očuvanje teritorijalnog integriteta bori prevashodno na pravno-političkom planu.

Izrael je otvorio granične prelaze u pojasu Gaze, za prevoz goriva i humanitarne pomoći, posle prekida vatre sa estremističkom grupom Palestinski islamski džihad, a vojni zvaničnici najavljuju da će prelazi za pešake biti otvoreni sutra ukoliko primirje bude poštovano. Najmanje 44 osobe, uključujući 15-oro dece, poginule su tokom nešto više od dva dana borbi, koje su počele kada je u izraelskom napadu dronom likvidiran visoko rangirani komandant palestinske militantne organizacije.

Rusija očekuje da će zapadne zemlje iskoristiti uticaj na ukrajinske vlasti kako bi okončale granatiranje nuklearne elektrane u Zaporožju, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. Prema njegovim rečima, ukrajinsko raketiranje nuklearne elektrane izuzetno je opasno jer može da dovede do razornih posledica po celu Evropu. Načelnik vojno-civilne administracije Zaporoške oblasti Jevgenij Balicki prethodno je izjavio da je postrojenje u Zaporožju nastavilo normalno da radi. Kijev i Moskva optužuju se međusobno za gađanje nuklearne elektrane u Zaporožju tokom vikenda.

Četvorodnevni kineski vojni manevri kod obala Tajvana završeni su juče, ali su počele nove vežbe na moru i nebu oko tog ostrva. Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je Tajvan deo Kine i da Peking izvodi vojne vežbe "na sopstvenoj teritoriji" na otvoren, transparentan i profesionalan način. Tajpej ocenjuje da Peking i dalje namerno izaziva krizu i kontinuirano provocira. Prethodno je navedeno da se vazdušni saobraćaj vraća u redovan režim.

Glumac Džon Malkovič gost je Zaječarskog kulturnog leta i večeras će, u pratnji Orkestra Bečke akademije i Vroclavskog baroknog orkestra večeras na Feliks Romulijani izvesti muzičko-scenski spektakl "Paklena komedija - ispovesti serijskog ubice".

Na programu je poslednja utakmica petog kola fudbalske Superlige. Od 19 časova sastaju se Javor i Mladost GAT.

Urednik i voditelj: Miroslav Vojvodić
Urednici vesti: Marica Serdar i Relja Trajković

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво