“Evropa odozgo” - Srbija

Tokom ovog talasa epidemije koronavirusa lekari su uglavnom složni u oceni da se omikron varijanta koronavirusa izgleda prilagodila nama i da oboljevanje ima blaže forme nego ranije. Međutim, ističu da i dalje moramo biti obazrivi i posebno odgovorni prema starima i bolesnima. Takođe ne smemo zaboraviti da je to sistemska bolest i da može izazvati postkovid. Dakle, kad kažemo da se virus prilagodio nama, to znači da je napravio kompromis sa svoje strane, pa daje lakše oblike bolesti, a mi bismo morali da ga prihvatimo da je tu i da živi s nama. O specifičnostima ovog talasa epidemije razgovaramo sa virusologom Milankom Šeklerom.

Sredinom septembra, na kanalu Nacionalne geografije počeće nova sezona čuvenog dokumentarnog serijala "Evropa odozgo", a ove godine ciklus emisija započinje epizodom koja je posvećena Srbiji. Zahvaljujući najsavremenijoj tehnologiji, naša zemlja biće prikazana kao nikada do sada, uz neverovatne snimke iz vazduha, U prvoj epizodi novog ciklusa kamere Nacionalne Geografije lete iznad Subotice, Zasavice, tvrđave Golubac, nad Zlatiborom i iznad mnogih drugih mesta. O svojim iskustvima tokom snimanja ovih spektakularnih kadrova govoriće snimatelji Dragan Trifunović i Dragan Glišović.

Gošća Magazina na Prvom je dopisnica RTS-a iz Milana, Sanja Lučić, sa kojom ćemo razgovarati o aktuelnim događajima u Italiji vezanim za situaciju sa epidemijem korona virusa, letnjim požarima na Mediteranu i najavljenim merama štednje koje su izazavane energetskom krizom.

Sa vama je Mirjana Nikić.


Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво