Читај ми!

Šta građani Srbije misle o sukobu u Ukrajini?

Preovlađujući broj građana Srbije podržava stav države prema ratu u Ukrajini, a da veliki broj njih zapravo i ne zna tačno da odredi koja je to spoljnopolitička pozicija. To proizilazi iz istraživanja koje je predstavljeno prošle sedmice, a realizovala ga je organizacija "Novi treći put". Više detalja saznaćemo od programskog direktora organizacije, Dimirija Milića.

Zbog rata u Ukrajini, smanjenog dotoka gasa i njegovog poskupljenja Nemačka se nalazi u ekonomskoj krizi iz koje se, po svoj prilici, neće brzo izvući. Neke ankete pokazuju da Nemci ovu krizu vide kao nešto još opasnije od korone. Na sve to, prinuđeni su na drastičnu štednju svih energenata. Do koje granice građani mogu da izdrže stezanje kaiša i kako država namerava da se nosi sa ovim problemima, tema je o kojoj ćemo razgovarati sa našim dopisnikom iz te zemlje.

Mnogi ove vrele dane provode na planinama. Ovo leto, međutim, ostaće upamćeno po velikom broju nezgoda i padova, čak i sa smrtnim ishodom. Šta sve treba da znamo kad krenemo put nekog planinskog odredišta i o čemu posebno treba da vodimo računa? Sagovornik će nam biti predsednik planinarskog saveza Srbije, Iso Planić.

Urednik i voditelj Olivera Stajić.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво