Читај ми!

Španski premijer Pedro Sančes u Beogradu

Španski premijer Pedro Sančes dolazi u dvodnevnu posetu Srbiji kojom počinje turneju po Zapadnom Balkanu. Kako su preneli španski mediji, cilj njegovog četvorodnevnog puta je da se „ponovo aktivira, oživi i revitalizuje proces proširenja“ EU na ovaj region. Španija je najveća i najrazvijenija članica EU koja ne priznaje nezavisnost Kosova što će, kako se očekuje, biti jedna od glavnih tema zvaničnih razgovora premjera Sančeza i predsednika Aleksandra Vučića. O značaju posete predsednika vlade Španije Srbiji i regionu za Magazin govori Rajko Petrović, hispanista i saradnik Instituta za evropske studije.

Novi talas korona virusa ozbiljno se zahuktava. U našoj zemlji dnevno se regitsruje oko šest hiljada zaraženih a rastu i brojevi hospitalizovanih i preminulih. Samo u kovid bolnici u Batajnici broj pacijenata se za mesec dana povećao sedam puta. Zbog sve većih gužvi u mnogim gradovima kovid ambulante rade produženo, do 22h. Da li se razmatra reaktiviranje nekih protivepidemijskih mera i ima li razloga za strahovanje da će se u kovid režim ponovo vraćati bolnice širom zemlje pitaćemo državnog sekretara u ministarstvu zdravlja Predraga Sazdanovića.

Pred nama je još jedan vikend i brojne turističke manifestacije u gotovo svim delovima Srbije. U Magazinu najavljujemo "Šumadijske dane šljive" u Stragarima i Sajam Dunava u Golupcu.

Sa vama - Jelena Vidić.

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво