Kako neplaćena kazna za parkiranje može da pokvari porodični odmor?

Poslednjeg radnog dana jula u jutarnjem programu pratimo situaciju na graničnim prelazima. Procenjuje se da će ovaj vikend biti najprometniji zbog smene turista. Pre polaska na put trebalo bi proveriti ispravnost vozila, poneti puno vode za piće, pošto će i danas biti veoma toplo, i biti strpljiv.

Govorimo i o tome kako da izbegnete neprijatnosti zbog neplaćenih novčanih kazni za prekršaje. Ko ne plati novčanu kaznu po izdatom prekršajnom nalogu Komunalne milicije, policije, parking servisa, inspekcije ili neke druge nadležne službe ne treba da se začudi ako mu jednog dana pozvone na vrata pripadnici MUP-a i zatraže da podmiri sankciju ili ode u zatvor. Zbog neplaćenog duga na granici mogu vam i oduzeti automobil po nalogu izvršitelja. Svako ko nije siguran da li ima neku neplaćenu novčanu kaznu može to da proveri putem Registra neplaćenih novčanih kazni i drugih novčanih iznosa. Dovoljno je da upišete ime i prezime, kao i JMBG i odmah dobijate informaciju. Problem je što se ovaj registar ažurira jednom sedmično.

PITANjE JUTRA: Da li ste imali neprijatnosti zbog neplaćenih kazni za prekršaje?

Kao i svakog petka danas je naš kviz, darodavac je Prizma Kragujevac, Ružica Zorkić Radičević je u Smederevu i saznaćete šta bi trebalo posetiti u ovom mestu ako idete na dan-dva.

Urednik i voditelj Nikolina Miljković.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво