Читај ми!

U ponedeljak počinje konstituisanje parlamenta, nova vlada sredinom avgusta

Obale Save kod Šapca povezane su od danas novim mostom, dugačkim oko 1300 metara. Most je deo novog autoputa do Rume koji treba da bude završen najkasnije u narednih godinu i po, ali i brze saobraćajnice do Loznice gde se kraj radova očekuje za dve i po godine. Na skupu koji je organizovan na novom mostu predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da kapitalne investicije od posebnog javnog značaja nećemo prekidati ni u uslovma velike svetske krize. U ponedeljak počinje konstituisanje Skupštine, a Vlade - sredinom avgusta, najavio je predsednik Aleksandar Vučić.

Dok Kijev tvrdi da je HIMARS-om uništio ruska skladišta municije, Moskva kaže da je pogodila skladište municije za te raketne sisteme. Amerika i ukrajina rade na rezervnom planu za izvoz ukrajinskog žita, iako rusija saopštava da će se pridržavati dogovora koji je s tim u vezi postignut.

Kritično je i u Grčkoj. Požar u blizini rezervata prirode Dadije na granici sa Turskom ponovo preti selu, pa građani napuštaju domove. U Kaliforniji je zbog vatrene stihije evakuisano 6 hiljada ljudi.

Epidemijska situacija se komplikuje. Rastu brojevi zaraženih, pacijenata na respiratoru, na bolničkom lečenju, kao i broj preminulih od kovida 19.

Počela je isplata otpremnina radnicima kragujevačkog Fijata koji se nisu odlučili za odlazak na rad u Stelantisovim fabrikama u Evropi i proglašeni su tehnološkim viškom.

Pesma Evrovizije održaće se naredne godine u Velikoj Britaniji, javlja Bi-Bi-Si. Kako se navodi, organizatori su odlučili da zbog rata takmičenje ne može da bude održano u Ukrajini. Za sada još nije poznato u kom će britanskom gradu Eurosong biti održan.

Urednik emisije: Nataša Raketić

Urednici vesti: Vladimir Mihajlović i Irena Jelovac

Producent: Aleksandar Radović

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво