Vrućina i mentalno zdravlje

Da li ste se nekada zapitali da li su ove dve pojave međusobno povezane? Ovih dana glavna tema za sve nas je vreli tropski talas koji temperature u Srbiji podiže i do 40 stepeni. Svi se jedni drugima jadamo na visoke temperature i priželjkujemo osveženje koje još nije na vidiku. Da li vrućine utiču i na naše psihičko stanje pitaćemo slušaoce u rubrici "Pitanje jutra", ali ćemo to pitanje postaviti i direktorki psihijatrijske bolnice "Dr. Laza Lazarević" Ivani Stašević Karličić. Ona će nam, ipak, najviše pričati o novoj aplikaciji za mobilne telefone koja je namenjena poboljšanju našeg mentalnog zdravlja.

Malo više pažnje posvetićemo muzici. Od našeg kolege iz muzičke redakcije Nenada Kamidžorca čućemo kako je protekao 35. Sabor frulaša u Prislonici, a od Đurđe Papazoglu, umetničke direktorke programa „Muzika nade" saznaćemo kakve su utiske iz Madrida doneli naši mladi muzičari koji su tamo nastupali pod sloganom  "Sviramo da bismo promenili svet".

I dok naše šahistkinje počinju da se takmičena Šahovskoj olimpijadi u Indiji, od kolege iz zrenjaninskog dopisništva RTS Mileta Novakovića saznaćemo kako su se one pripremale za ovo takmičenje u blizini Zrenjanina.

Kao i svakog jutra prenosimo vam najsvežije vesti iz zemlje, regiona i sveta.

Urednik i voditelj Miša Stojiljković.

Probudite se uz Radio Beograd 1!

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво