Читај ми!

Lak posao za Zvezdu

Fudbaleri Crvene zvezde pohod na Ligu šampiona počeće od Jermenije ili Luksemburga, odlučeno je žrebom u Nionu. Zvezda će u 3. kolu kvalifikacija za elitno takmičenje igrati protiv pobednika susreta Pjunik – Didelanž. Pjunik će već sutra, na svom stadionu u Jermeniji,u prvom meču 2. kola kvalifikacija za elitno takmičenje, dočekati Didelanž, a ko će na megdan šampionu Srbije biće poznato posle revanša 26. jula u Luksemburgu. Crvena zvezda biće domaćin u prvom meču trećeg kola kvalfikacija koji će na programu biti 2. ili 3. avgusta, dok će revanš biti sedam dana kasnije. Žreb za plej-of Lige šampiona, u kojem će Crvena zvezda takođe biti povlašćena ukoliko prođe 3. rundu kvalifikacija, biće održan 1. avgusta.

Fudbaleri Partizana u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope igraće protiv poražene ekipe iz duela 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona između danskog Mitjilanda i kiparskog AEK-a iz Larnake.U prvom meču Partizan će 4. avgusta biti gost u Danskoj ili na Kipru, dok će se revanš odigrati sedam dana kasnije u Beogradu. Pobednik dvomeča izboriće plasman u plej-of Lige Evrope, ali i osigurati mesto u grupnoj fazi Lige konferencija, dok će poraženi morati u plej-of trećeg po rangu evropskog takmičenja.

Žrebom u Nionu određeni su i parovi trećeg kola kvalifikacija za ligu konferencije- Čukarički će, ukoliko eliminiše luksemburški Rasing Union, u trećoj rundi kvalifikacija za Ligu konferencije igrati sa holandskim Tventeom. Rivala je saznao i niški Radnički, koji će u trećoj rundi, ukoliko prethodno eliminiše maltešku Gziru, igrati sa austrijskim Volfsbergerom.

Mlađe seniorke Srbije (do 21 godine, igračice rođene 2002. i mlađe) postale su vicešampionke Evrope, pošto su zauzele drugo mesto i osvojile srebrnu medalju na prvom Evropskom prvenstvu. Italija je u Čerinjoli u finalu pobedila Srbiju sa 3:2 , posle 106 minuta igre. Branka Tica je proglašena je za najboljeg primača, Ana Malešević za najboljeg blokera, a Andrea Tišma za najboljeg tehničara EP. Ema Kanjin, primač Italije, proglašena je za najbolju igačicu (MVP) prvenstva Evrope. Istovremeno, i naša seniorska selekcija osvojila je odlično treće mesto i bronzanu medalju u Ankrari, pošto je u odlučujućem meču za odličja bila bolja od domaćina Turske u tri seta. Dodamo li ovome da su i naši kadeti osvojili visoko četvrto mesto na šampionatu Starog kontinenta u Gruziji, jasno je da je budućnost srpske odbojke vrlo lepa i da stižu nove snage, kadre da nastave stazama prethodnika u obe konkurencije, ženskoj i muškoj. O svim ovim uspesima razgovaramo sa iskusnim odbojkaškim trenerom Jovom Cakovićem, koji je veći deo svoje karijere proveo u brušenju odbojkaških bisera, inače je već godinama šef struke u Jedinstvu iz Stare Pazove.

Srbija je još jednom srušila Švedsku i osvojila bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u rukometu za juniore. I drugi put na takmičenju mladi "orlovi" su bili bolji od Švedske u meču koji je nosio veliki ulog - medalju na Evropskom prvenstvu. Briljirali su naši momci tokom čitavog takmičenja, i onda na pravi način okončali kontinentalni šampionat u Portugalu uz bronzanu medalju, što se smatra najvećim uspehom u mlađim kategorijma od kada se Srbija takmiči pod ovim imenom. Treba podsetiti da je naša reprezentacija osvojila dve bronze i na Mediteranskim igrama u Alžiru, i dame i muškarci, pa s pravom možemo govoriti o vaskrsnuću nekada toliko popularnog sporta kod nas. Na tu temu razgovaramo sa Milenom Delić, predsednicom Rukometnog saveza Srbije.  

Sa još jednog prvenstva se, tradicionalno okićen medaljama, vratio Damir Mikec, naš najtrofejniji `pištoljdžija`, kako ga od milja zovu. Govori o pet medalja osvojenih na svetskim kupovima i dve sa Mediteranskih igara, besprekornoj saradnji i druženju sa Zoranom Arunović, kao i o narednim Olimpijskim igrama u Parizu, petim uzastopnim u njegovoj bogatoj karijeri. Biće, naravno, i drugih sportskih vesti sa domaće i međunarodne scene. U `Sportskom žurnalu` slušajte danas ono o čemu ćete moći da čitate sutra na novinskim stupcima. U realizaciji emisije učestvuju Žarko Bovan, Bojana Tufegdžić, Dejan Bulajić i Vlade Radičević.

Urednik i voditelj je Željko Stefanović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво