Predsednik Vučić počeo konsultacije o novoj Vladi Srbije

Konsulatcije o mandataru nove Vlade Predsednik Srbije Aleksandar Vučić počeo je sa koalicijama Albanaca doline, Zajedno za Vojvodinu-Vojvođani i Muftijin amanet. Na sastanak je bila pozvana i stranka SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina, ali se nije odazvala pozivu. Vučić će nastaviti konsultacije i u naredna tri dana.

Predstavnici Samostalnog sindikata u Fijatu i resornih ministarstava sastaće se u 14 časova u Predsedništvu Srbije kako bi završili pregovore o statusu zaposlenih u kragujevačkoj fabrici automobila. To je za RTS rekao predsednik te sindikalne organizacije Saša Đorđević. Razmatraće se broj prijavljenih za inostranstvo, zapošljavanje u drugim kompanijama i ranjive kategorije.

Pad cena gvožđa, čelika i drvne građe prati vrtoglavi pad cena bakra, koje su stigle do najnižeg nivoa u poslednjih 17 meseci. Posledica poremećaja na globalnom tržištu je i najava Železare Smederevo da će do kraja meseca ugasiti jednu peć.

U Ukrajini su nastavljene borbe, najžešći okršaji na istoku zemlje su u regionu Donjecka. Ponovo je granatiran Harkov, pogođena je i škola u Donjecku. U ruskom raketnom napadu na grad Vinica, poginulo je 17 osoba, a 25 povređeno, saopštila je ukrajinska državna Sluzzba za vanredne situacije. Na jugu, ukrajinske snage pogodile su dve vojne kontrolne tačke i uzletište na području pod kontrolom Rusije.

Francuska obeležava Državni praznik - Dan pada Bastilje, svečanostima i tradicionalnom vojnom paradom, VO  koje je predvodio predsednik Emanuel Makron u prisustvu članova Vlade i vojske. Duž avenije Jelisejskih polja, od Trijumfalne kapije do Trga Konkord, marširalo je šest hiljada učesnika. Među njima pripadnici kopnene vojske, mornarice, a parisko nebo nadleće na desetine aviona i helikoptera. Ovogodišnji slogan parade je "Deljenje plamena", a održava se u okolnostima rata na evropskom tlu - u Ukrajini.

Počinje upis u srednje škole za učenike koji su raspoređeni u prvom upisnom krugu i trajaće dva dana, dok će preko portala Moja srednja škola upis biti omogućen elektronski do 20-og jula. Danas je i popunjavanje i predaja liste želja za drugi upisni krug elektronskim putem ili neposredno u školi, dok će sutra biti objavljen konačan raspored učenika po školama u drugom upisnom krugu.

Košarkaši Crvene zvezde igraće u Turskoj protiv Efesa u prvom kolu nove sezone Evrolige, dok će Partizan igrati sa Albom u Berlinu, saopšteno je na sajtu tog takmičenja.

Urednici emisije Nataša Raketić i Miroslav Vojvodić.

Urednici vesti Nenad Selaković i Tina Amić.

Producent Srđan Manojlović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво