Читај ми!

Tandem snova

Ni najprecizniji računari verovatno ne bi mogli bez greške da utvrde koliko su medalja osvojili naši strelci Zorana Arunović i Damir Mikec na takmičenjima širom sveta, što u pojedinačnoj konkurenciji, što kao neprevaziđeni miks, ovenčan sada već svetskom slavom. I na Svetskom kupu u Čangvonu Zorana i Damir osvojili su po zlatnu medalju za Srbiju, očekuje ih još zajedničko pucanje u timskoj konkurenciji,a da bi utisak do kraja bio povoljan, postaraće se verovatno još neko od srpskih strelaca na prvoj liniji fronta. Tamo su još Andrea Arsović, Teodora Vukojević, Sanja Vukašinović, Milenko Sebić i Milutin Stefanović, dok je Lazar Kovačević trenutno pozitivan na kovid, pa je pitanje da li će dobiti dozvolu da se pojavi na pisti, u zavisnosti od ishoda novog testiranja. Ono što znamo u ovom času- mora biti sedam dana u karantinu i mozda ce stici da gađa malokalibarskom puškom. Vazdusnu je preskočio, a tu je bio jedan od favorita Razgovaramo sa Srećkom Pejovićem, nekada našim trofejnim strelcem, potom dugogodišnjim selektorom reprezentacije Srbije i ekspertom za ovaj sport.

Kad smo već kod Novaka, Beograd i Srbija dočekali su svog šampiona posle nove, sedme titule na Vimbldonu. Više hiljada ljudi pozdravilo je ikonu srpskog i svetskog tenisa  ispred šampionskog balkona Starog dvora, a on im je poručio da je ovo jedan od najlepših dana u njegovom životu. Đoković je zahvalio navijačima na velikoj ljubavi koju mu pružaju i obećao nove titule. Pričao je predstavnicima medija vrlo raspoloženo, u šta će se uveriti i naši slušaoci, o poređenju sa Nikolom Teslom, o `čarobnom napitku` koji se još drži tajnosti,ali već smeta Englezima, o radostima življenja koju donosi porodica....o svemu je, razdragano, pričao naš Novak, sportista po kome nas prepoznaju, naš vrhunski ambasador u svetu.

U Starom dvoru danas je održana još jedna svečanost, dodeljena su priznanja `Heroj 35. Beogradskog maratona` pojedincima i institucijama koji su dali veliki doprinos i pomerili sopstvene granice na tradicionalnoj sportskoj manifestaciji. Beogradski maraton održan je 15. maja na uiicama glavnog grada i okupio je više od 6 hiljada učesnika. Pored ostalih, priznanja su primili ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević. Ministarstvo za rad, Srpski atletski savez, Turistička organizacija Beograda i drugi.

Aleksandra Krunić savladala je Nemicu Lauru Sigemund sa 2:0, po setovima 6:3, 6:4, plasirala se u drugo kolo turnira u Budimpešti. Naredna rivalka biće joj bolja iz duela Gorgodže i Žang. Olga Danilović savladala je Japanku Misaki Doi sa 2:0 (6:3, 6:3) u prvom kolu VTA turnira u Lozani. Danilovićeva će u drugom kolu igrati protiv Ruskinje Ane Kalinskaje, koja je u prvom kolu bila bolja od sedme nositeljke Tamare Zidanšek iz Slovenije. Crvena zvezda dovela je novo pojačanje pred novu košarkašku sezonu, a crveno-beli dres zadužio je iskusni Amerikanac Džon Holand. Smederevac Marko Milovanović (18) je potpisao ugovor sa Almerijom do juna 2028. godine i pismom se oprostio od Partizana i navijača kluba iz Humske.

Ove i druge informacije iz domaćeg i međunarodnog sporta možete slušati u današnjem `Sportskom žurnalu`. Na Radio Beogradu 1 pratite ono o čemu ćete sutra moći da čitate u novinama. U realizaciji emisije učestvuju i Darko Milosavljević, Branislav Jerković i Slobodan Maletić.

Urednik i voditelj je Željko Stefanović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво