Читај ми!

Završena žetva pšenice u Srbiji

 U Srbiji je uz prosečan prinos 4,5 do 5 tona po hektaru, završena žetva pšenice.  Biće ostvaren i planirani ukupan rod od 3 miliona tona hlebnog zrna. Ratari predaju žito po akontnim cenama ali se prijavljuju i za prodaju robnim rezervama.  

Dobro je rodila malina i u selima oko Kuršumlije, Cenom od preko 500 dinara zadovoljni su malinari i beraači. Proizvođači organske maline dobiće 100 dinara više po kilogramu.

Tovljenici u Mačvi nikada nisu bili skuplji. Poslednjih desetak dana zabreležen je najveći rast otkupne cene. Svinje sa farmi klaničari plaćaju 250 pa čak i 270 dinara za kilogram žive mere.

Glistenjaci imaju sve veću primenu u svim vidovima poljoprivredne proizvodnje. Mogu se koristiti u polju a mogu i u zatvorenim prostorima. Pogoduju svim kulturama a veliki efekat imaju u zemljištima sa manjim sadržajem organskih materija.

Probleme sa sušom i visokim temperaturama imaju u Argentini i Tunisu. U Italiji se savetuje štednja vode dok su vodostaji mnogih reka na minimumu.

Urednik emisije: Dušan Veličković

 

 

Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво