Читај ми!

Rusija saopštila da kontroliše ukrajinski Lisičansk

Nastavljeni su sukobi u Ukrajini. Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu obavestio je predsednika Vladimira Putina o, kako je navedeno, oslobađanju Luganske oblasti i uspostavljanju pune kontrole nad gradom Lisičanskom i obližnjim naseljima, prenose ruski mediji. Najmanje tri osobe su poginule i desetine stambenih zgrada oštećene u raketnom napadu ukrajinske vojske na ruski grad Belgorod blizu granice sa Ukrajinom, saopštile su lokalne vlasti. Ukrajinske snage pogodile su i rusku vojnu bazu u južnom gradu Melitopolju. Ruska vojska je preuzela kontrolu nad delovima juga Ukrajine.

Državljanin Avganistana uhapšen je zbog sumnje da je juče ujutru učestvovao u sukobu između dve grupe migranata blizu mađarske granice kod Subotice, u kojem je jedna osoba smrtno stradala a šest je povređeno, saopštio je MUP. Osumnjičenom 26-godišnjem Avganistancu određeno je zadržavanje do 48 časova. Svi povređeni migranti u oružanom sukobu koji se dogodio u naselju Makova sedmica na periferiji Subotice, uključujući i 16-godišnju devojčicu trenutno su u stabilnom stanju.

I dalje je veoma teška situacija na aerodromu "Hitrou" u Londonu zbog smanjenih usluga usled nedovoljno zaposlenih radnika. Er Srbija je bila prinuđena da otkaže popodnevne letove subotom i nedeljom tokom čitavog jula, počev od naredne subote. Današnji popodnevni let do Londona Er Srbija će morati da obavi jer u suprotnom gubi pravo sletanja na Hitrou u određeno vreme. Biće moguće putovati isključivo sa ručnim prtljagom. Na povratnom letu iz Londona prevoz putnika neće biti moguć.

Vaterpolisti Srbije igraće protiv Sjedinjenih Američkih Država za peto mesto na Svetskom prvenstvu u Budimpešti. Utakmica počinje u 17 časova. Prenos je na Drugom programu RTS-a. U finalu od 20 časova sastaće se Italija i Španija.

Košarkaši Srbije sastaće se sa selekcijom Belgije u poslednjem kolu prve faze kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Utakmica u hali Čair u Nišu počinje u 21 čas.

Novak Đoković igraće u osmini finala Vimbldona protiv Holanđanina Tima Van Rajthovena. Meč počinje oko 18 časova i 30 minuta. Prenos je na Prvom programu RTS-a.

Fudbaleri Crvene zvezde igraće prijateljsku utakmicu sa ekipom Zenita. To je poslednji, četvrti meč na pripremama u Sloveniji. Utakmica počinje u 19 časova. Prenos je na RTS-u.


Urednik i voditelj: Miroslav Vojvodić

Urednici vesti: Tina Amić i Nenad Selaković

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво