Читај ми!

Svedok iz Mariupolja

Nedavno je okončana velika bitka za Severodonjeck. Njene razmere i značaj se mogu meriti sa ruskim osvajanjem Mariupolja. To je bila borba koja je trajala nedeljama i u čijoj žiži je bilo podzemlje železare Azovstalj. Malo je direktnih svedočanstava o tome šta se dešavalo u Mariupolju. Čovek koji je tokom borbi bio na tom ratištu, novinar Nikola Jović, gost je Magazina i govoriće o tome „iz prve ruke“

U poslednjih desetak dana broj zaraženih kovidom 19 raste, po stopi od dvadeset procenata dnevno. Pozitivnih je i dalje manje od hiljadu dnevno.

Epidemiolozi su očekivali i najavljivali ovaj rast tokom leta. Koliko će on napredovati i trajati i koliko će biti intenzivan, o tome razgovaramo sa epidemiologom dr Radmilom Petrovićem.

Letnja sezona uvek donosi veću opasnost na putevima. Tokom jula i avgusta prosečno se beleži 200 stradalih u saobraćajnim nesrećama. Razlozi su brojni- od vrućine, neispravnih vozila, nesavesnih vozača. Kako se to može preduprediti, pitamo Damira Okanovića, direktora Komiteta za bezbednost saobraćaja.

Navršilo se pet godina od smrti Raše Popova, novanara, publiciste i
zvezde televizijskih dečijih emisija. Kako meštani u selu Mokrin čuvaju sećanje na svog Rašu, čućete u Magazinu od Mileta Novakovića.

U Kapetan Mišinom zdanju u Beogradu večeras se otvara pozorišni festival „Teatrijum". Ovim povodom naša gošća biće piar festivala Milena Stanić.

Urednik i voditelj Ana Tomašević.

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво