Читај ми!

Duh Skadarlije na Radio Beogradu

Radio Beograd će večeras obeležiti 150 godina imenovanja Skadarske ulice, ujedno i 25 godina umetničkog rada glumice Žanke Stokić. Kod Skadarlijske česme bićete u prilici da prisustvujete javnom snimanju i direktnom prenosu emisije "Za skadarlijskim stolom". O muzičko scenskom prikazu, koji karakteriše autentična scenogafija, kostimi, glumci, muzičari i pevači razgovaramo sa Mirjanom Blažić pomoćnikom glavnog i odgovornog urednika Radio Beograda 1 za Zabavno - humoristički i Noćni program.

Centar izuzetnih vrednosti za bihevioralna istraživanja u psihologiji pod nazivom STAR Centar Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, prvi je akreditovani centar u našoj zemlji u oblasti društvenih nauka. Da bi stekao ovakav status ispunio je visoke standarde kvaliteta istraživačkog rada, sa ciljem da pruža doprinos razvoju nauke i društva u celini. O Registru blizanaca, kao prve i jedine baze podataka o blizanačkim parovima na teritoriji Republike Srbije i ciljevima Centra pričamo sa profesorkom Snežanom Smederevac sa Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.

Međunarodni dan reke Dunav obeležava se svakog 29. juna i predstavlja deo saradnje podunavskih zemalja. Srbija ove godine ovaj dan obeležiti kulturnom manifestacijom "Otkrij Dunav" koja će biti upriličena na Ramskoj Tvrđavi. O manifestaciji i da li smo naučili koliko nam je važan Dunav razgovaramo sa Gopran Puzovićem, direktorom Srbija voda.
Dirigent Igor Sarajlić najaviće multimedijalni muzički događaj koji će u petak prog jula izvesti Simfonijski orkestar i Mešoviti hor Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički", u saradnji sa Fakultetom umetnosti Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.


Urednik i voditelj Biljana Šujdović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво