Читај ми!

Blokada Kalinjingrada i budućnost rata u Ukrajini

Severodonjeck je pao prošle nedelje. Ukrajinske snage nisu imale snage da zadrže strateški važan grad. Čitava oblast je sada pod ruskom kontrolom i omogućava dalje napredovanje u istočnoj Ukrajini.

Sledi ratno leto, u kome se može očekivati sve, osim skorog mira. Vesti govore da se na jugu, u Moldaviji dešava ubrzana 'devalvacija državnosti'. Širi se mržnja prema Rusiji, na udaru su ruski jezik, ruski mediji i opozicioni lideri.

Litvanija je na severu uvela ograničenja za železnički i drumski transport roba ka ruskoj enklavi Kalinjingrad na Baltičkom moru. Ovaj čin koordiniran sa EU rizikuje otvaranje novog žarišta..

Kako će se svi ovi politički potezi odraziti na rusko ukrajinski rat, kakvo je stanje na samom ratištu i kakva je perspektiva sukoba posle 124 dana rata? U središtu pažnje na ova pitanja odgovara brigadni general u penziji i nekadašnji načelnik Uprave za logistiku Vojske Srbije Željko Ninković.

 

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво