Читај ми!

Vučić, Rama i Kovačevski potvrdili učešće na Samitu EU u Briselu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijeri Albanije i Severne Makedonije, Edi Rama i Dimitar Kovačevski, sutra će učestvovati na samitu Evropska unija - Zapadni Balkan u Briselu, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije. Odluka o učešću i zajedničkom nastupu na samitu u Briselu predstavlja još jedan korak u borbi za napredak naših zemalja, ali i jasan signal da - i pored brojnih prepreka - nastavljamo da dajemo konstruktivan doprinos na putu ka evrointegracijama, navodi se u saopštenju.

Usvajanje smernica za primenu dogovora o energetici znači da na Kosovu i Metohiji imamo srpsku kompaniju koja pruža usluge distribucije, ali ima i mogućnost uvoza i izvoza električne energije. To znači da će Srbija ponovo moći da isporučuje električnu energiju iz centralnog dela ka severu Kosmeta. Zvanični Beograd smatra da usvojeni dokument pokazuje da
Briselski sporazum postoji i da se ide ka ispunjavanju koje, posle energetike, podrazumeva i primenu prvih šest tačaka Briselskog sporazuma, među kojima i formiranje Zajednice srpskih opština.

Najmanje 950 osoba je stradalo, a više od 600 je povređeno u razornom emljotresu jačine 6,1 stepen po Rihteru, koji je pogodio istok vganistana. Zemljotres se osetio i u Pakistanu i Indiji, navodi vropski mediteranski seizmološki centar.

Nakon jakog nevremena koje je zahvatilo opštinu Lučani, Opštinski štab za vanredne situacije odlučio je da se na delu teritorije te opštine uvede vanredna situacija. Ogromnu štetu nevreme je načinilo poljoprivrednim kulturama, a uništeni su i stambeni i pomoćni objekti, na kojima su polomljeni krovovi  i prozorska stakla. Uništeni su i brojni plastenici i seoski putevi. Vanredna situacija proglašena je i u 6 sela na području Rače.

Deo radnika Fijata koji je autobusima stigao u Beograd blokirao je posle 13 časova auto-put kod Centra Sava u oba smera.Oko 500 radnika doputovalo je u glavni grad u desetak autobusa iz Kragujevca Predsednik Samostalnog sindikata u Fijatu Saša Đorđević rekao je jutros u Kragujevcu, kada su radnici krenuli za Beograd, da se zaposleni u Fijatu nadaju pregovorima sa Vladom Srbije i ispunjenju svih zahteva, a pre svega da se postigne dogovor o otpreminama. Dodao je da je jedan od njihovih zahteva da radnici koji ne žele da rade u
inostranstvu mogu da zadrže posao u Kragujevcu.

Na fakultetima Univerziteta u Beogradu počinje prijavljivanje kandidata za upis u prvu godinu studija, koje će trajati do 25-og juna. Na prvu godinu studijskih programa osnovnih strukovnih, akademskih i integrisanih studija na teret budžeta, po odluci Vlade, biće upisano 18.098  studenata - 40 akademaca više nego prošle godine. Prijemni ispiti se održavaju od 27-og juna do 1-og jula. Preliminarne rang-liste biće objavljene najkasnije do 4-og jula, a konačne do 11-og jula.

Urednik emisije Nataša Raketić.

Urednici vesti Irena Jelovac i Marica Serdar.

Producent Svetlana Stevanović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво