Читај ми!

Zašto je važan zakon o hitnoj pomoći?

Srbija je jedina zemlja u regionu koja nema ni zakon ni podzakonski akt koji reguliše oblast hitne pomoći što dovodi do nepostojanja jasnih protokola i neusklađenosti rada između različitih zavoda. Zbog toga pokret „Pravo na život - Meri"  insistira na donošenju zakona o hitnoj pomoći koji bi trebalo da reši ovu situaciju na korist svih građana Srbije. Nedavno su javnost predstavili svoj predlog za pokrivenost Srbije službama hitne pomoći. Tim povodom u program će nam se uključiti Dejana Zejnula, jedan od tvoraca ovog predloga koji će nam objasniti zašto je ova inicijativa važna. Ovo će ujedno biti i naše pitanje jutra.

Govorićemo o još jednoj važnoj inicijativi koja će biti pokrenuta baš na dan emitovanja naše emisije, ujedno i najduži dan u godini. Upravo zbog te činjenice i izabran je ovaj datum, a u pitanju je početak kampanje za izgradnju dve zadružne solarne elektrane na Staroj planini. Više o ovoj inicijativi i o tome kako što bolje iskoristiti sunčevu energiju u Srbiji čućemo od Ane Džokić, vođe projekta u energetskoj zadruzi Elektropionir.

Proteklog vikenda počela je zvanična kupališna sezona u većini beogradskih i srpskih kupališta i bazena, a nažalost već smo imali i jednu žrtvu utapanja. O tome kako su organizovane spasilačke službe u našoj zemlji i šta sami građani mogu da učine za svoju i tuđu bezbednost razgovaraćemo s Kristinom Miladnović iz Udruženje spasilaca Srbije.

U Sokobanji će 21. i 22. juna biti obeleženo 185 godina organizovanog turizma u tom gradu i  u Srbiji uopšte. Kako je to banjski turizam počeo u Sokobanji, objasniće nam direktor Turističke organizacije Sokobanja Ljubinko Milenković.

A 21. jun obeležava se i kao Svetski dan muzike. Tim povodom Kulturni centar Beograda organizovaće dva besplatna koncerta na platou između Knez Mihailove i Trga Republike. Više o tome reći će nam Damjana Njegić, saradnica muzičkog programa KCB-a.

Urednik i voditelj Miša Stojiljković

Probudite se uz Radio Beobrad 1!

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво