Читај ми!

Međunarodni dan izbeglica

Ovaj datum je 2000. godine usvojila Skupština Ujedinjenih nacija da bi skrenula pažnju na ljude koji silom prilika moraju da napuste svoje domove. U našoj zemlji status izbeglica još uvek imaju neki građani koji su bez doma ostali tokom sukoba devedesetih godina, a poslednjih godina veliki je broj izbeglih sa Bliskog istoka. Poslednjih meseci, taj broj uvećali su i oni koji su došli zbog sukoba u Ukrajini. O njihovom statusu, problemima sa kojima se suočavaju ali i o pristupu države ovoj situaciji, ovoga jutra razgovaramo sa komesarom Komesarijata za izbeglice Vladimirom Cucićem.

Pitanje jutra takođe je posvećeno izbeglicama. To što manje pričamo o njima ne znači da ih manje ima - kakav je vaš stav po pitanju izbeglica i tražilaca azila, ima li ih u vašem kraju?

Počelo je vreme godišnjih odmora, a u inostranstvo se ne može bez zdravstvenog osiguranja. Nedavno smo govorili o osiguranju preko RFZO-a, a ovoga jutra sa Miroljubom Bačaninom, ekspertom za osiguranje, razgovaramo o tome šta vam, u stvari, donosi polisa privatnog zdravstvenog osiguranja.

Ako ste zabrinuti zbog naredne zime i problema sa energentima, onda će vam značiti razgovor koji ćemo imati sa našom gošćom, Kristinom Džodić, asistentkinjom na Elektrotehničkom fakultetu, koja će nam objasniti koliko se isplati ugradnja solarnih panela.

Sa vama je Aleksandra Mladenović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво