Читај ми!

Da li je sve što je ledeno, slatko i hladno - sladoled?

Toplo vreme traži slatko osveženje, a na vrućini najviše prija rashladiti se dobrim sladoledom. Nude nam se razni ukusi od slatkih do slanih, a neretko se u ponudi nađu i veganski sladoledi. Koja je razlika između sladoleda i ostalih sladolednih dezerata Nikolina Miljković razgovara sa prehrambenim tehnologom Milanom Miletićem.

Osmaci su se raspustili prošle nedelje, a krajem juna ih očekuju završni ispiti. Kako bi im pripreme i provere onoga što se naučilo bile lakše, Ministarstvo prosvete i Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, pokrenuli su portal eVežbaonica. Naš sagovornik je Branislav Ranđelović direktor Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja.

Kriza sa energentima u svetu je postala tema o kojoj pričamo svakodnevno. Traže se novi načini proizvodnje energije. Na inicijativu H2E tima, uz podršku Ministarstva rudarstva i energetike, Mašinski fakultet Univerziteta u Beogradu, potpisao je ugovor sa Privrednom komorom Srbije za izradu projekta Nacrta Vodonične strategije Srbije. Šta podrazumeva ovaj nacrt, koji je njegov značaj i koliko vremena i istraživanja je potrebno da vodonična energija ergija postane široko dostupna razgovaramo sa profesorom Radivojem Mitrovićemsa mašinskog fakulteta u Beogradu.

Socijalno preduzetništvo je relativno nova forma poslovanja, koje može da se odnosi na sve pravne forme poslovnih subjekata - zadruge, udruženja građana, fondacije, preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom, poslovni inkubatori i zavisna/spin off preduzeća, razvojne agencije i društva sa ograničenom odgovornošću. Danas će u Beogradu, biti održana konferencija, posvećena aktuelnim temama i problemima sa kojima se suočavaju „socijalna preduzeća" u Srbiji. Tim povodom se u naš program uključuje koleginica Ružica Zorkić Radičević.

 

Urednik i voditelj Biljana Šujdović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво