Intelektualna svojina i internet

Veliki deo komunikacije na internetu oslanja se na fotografije, video zapise, muziku, citate i druge sadržaje koji zapravo predstavljaju nečiju intelektualnu svojinu. Koliko smo svesni toga, koliko je intelektualna svojina zaštićena na internetu, s kojim se problemima suočavaju autori, a s kojima korisnici? Ovoj temi posvetićemo jedan deo naše emisije kroz reportersko uključenje koleginice Aleksandre Mladenović koja će razgovarati sa učesnicima konferencije "Intelektualna svojina i internet" koja se održava na Pravnom fakultetu u Beogradu.

U program će nam se uključiti Mira Knežević iz Instituta za transfuziju krvi, a povod je Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi. Pitaćemo je kolike su zalihe krvi i kako da motivišemo što više potencijalnih davalaca da se aktiviraju tokom leta kada su rezerve, po pravilu, na nižem nivou.

U redovnoj rubrici "Pitanje jutra" naše slušaoce ćemo pitati koliko često daju krv i da li su  nekada bili u situaciji da njima treba transfuzija krvi?

Otkako je počeo rat u Ukrajini, svakodnevno se suočavamo s poskupljenjima. Ni tržište automobila nije ostalo po strani, mada je ono već bilo poremećeno zbog zastoja izazvanih korona-krizom. O tome kako geopolitička dešavanja u svetu utiču na kupoprodaju polovnih i novih automobila, pričećemo s Romanom Takov, PR menadžerkom sajta Polovni automobili.

Uprkos pomenutim krizama, građani u Srbiji spremni su da izdvoje sve više novca za različite humanitarne kampanje. To je pokazao godišnji izveštaj „Srbija daruje" o kojem će nam više detalja izneti Miloš Janković iz fondacija Catalust.

Najavićemo dva koncerta u čast Vlade Divljana koji će biti održani u Botaničkoj bašti "Jevremovac" 14. i 15. juna. O ovim, ali i narednim događajima do kraja juna više će nam reći Olivera Popović iz Botaničke bašte.

Urednik i voditelj Miša Stojiljković.

Probudite se uz Radio Beograd 1!

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво