Читај ми!

Da li je svaka kafa – kafa?

Nezaobilazni deo jutarnjeg rituala za veliku većinu ljudi predstavlja ispijanje one čuvene prve jutarnje kafe. Međutim, da li baš uvek znamo šta je sve u toj kafi i da li u njoj ima nekih žitarica i mahunarki? Od 31. maja stupa na snagu novi Pravilnik o kafi koji jasno definiše šta se sme nazvati kafom, a šta je proizvod na bazi kafe. O ovoj temi razgovaraćemo s vrsnim poznavaocem kafe Mihajlom Kovačevićem, osnivačem Gradske pržionice.

Neko u kafu obavezno stavlja i šećer, a prethodne nedelje to je bila jedna od glavnih tema jer u nekim prodavnicama ovog proizvoda nije bilo. Zato ćemo u našoj redovnoj rubrici "Pitanje jutra" proveriti situaciju i zamoliti slušaoce da budu naši reporteri i obaveste nas o tome da li kod njih u kraju ima šećera.

Jedan od sagovornika u emisiji biće nam Miroslav Tadić iz Programa za razvoj Ujedinjenih nacija, koji će nam najaviti kako će u Srbiji biti obeležena "Evropska zelena nedelja" posvećena zaštititi životne sredine.
Govorićemo i o novoj Katedri za vizuelne efekte, animaciju i gejm art koja je upravo dobila akreditaciju na Fakultetu dramskih umetnosti, Sagovornica će nam biti profesorka Mina Cvetanović Pavkov, šefica katedre.

U okviru projekta Novi Sad prestonica kulture pokrenut javni konkurs „Umetnost.Sad" za umetnike iz cele Srbije. O ovom konkursu saznaćemo više od Gale Gajin iz Novog Sada.

Kao i svakog ponedeljka, čućemo EU Info vesti.

Probudite se uz Radio Beograd 1!

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво