Читај ми!

Ograničena maloprodajna cena šećera

Vlada Republike Srbije ograničila maloprodajnu cenu kristal šećera svih pakovanja. Pakovanje od jednog kilograma ostaje 89,99 dinara. Uredba je doneta  u cilju zaštite tržišta  i zbog naglog skoka cena šećera u većim pakovanjima.

Trenutno je teža situacija u mlečnom govedarstvo dok su tražnja i cene dobre u svinjarstvu, tovnom govedarstvu i ovčarstvu ocenio je srpski ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Branislav Nedimović. U proizvodnji mleka problem predstavljaju visoke cene inputa, najviše cena žitarica. Premije za mleko za prvi kvartal ove godine u potpunosti su isplaćene. U svetu je velika potražnja za srpsku jagnjad

Srbija se po proizvodnji dunja nalazi u svetskom vrhu, Pod dunjom je danas  2 hiljade hektara i uberemo oko 10 hiljada tona ploda.  Zbog dobre cene i velike tražnje površine se iz godine u godinu povećavaju.

Iz našeg okruženja stiže zanimljiva priča iz  hrvatske Moslavine, u kojoj u ruralnim sredinama razvijaju seoski turizam, autohtonu sortu grožđa škrlet i lokalnu hranu. Broj turista neprestano raste.

Urednik emisije Dušan Veličković.

 

Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво