Imamo li dovoljno drva za ogrev?

Iako do zime ima još pola godine, aktuelna energetska kriza u celoj Evropi mnoge je naterala da već sada počnu da razmišljaju kako će se grejati ove zime, kako zbog cene energenata, tako i zbog straha od mogućih nestašica struje. Zbog toga će nam u goste doći Zvonko Baković iz Srbijašuma koji će nam preneti ima li dovoljno drva za ogrev, kao i koja je uloga ovog javnog preduzeća u vezi sa snabdevanjem tržišta sirovinama za pelet. O ovoj temi razgovaraćemo i sa slušaocima u redovnoj rubrici "Pitanje jutra".

Jedan deo emisije posvetićemo i nestancima tinejdžera, koji najčešće zbog nerazumevanja s roditeljima, ljubavnih ili školskih problema beže od kuće. Povod nam je Međunarodni dan nestale dece, a o ovoj temi više će nam govoriti Hristina Piskulidis iz udruženja Astra koje već dve decenije prati ovu temu i opslužuje besplatni broj 116000 na koji se mogu prijaviti nestanci dece.

Saznaćemo kako u Narodnoj banci Srbije planiraju da se bore protiv rastuće inflacije i koje mere preduzimaju tim povodom.

Najavićemo veliki muzički spektakl u Novom Sadu i Beogradu. U prestonici kulture za ovu godinu, naime, 25. maja biće izvedena  „Karmina burana", i to na otvorenom - na platou Srpskog narodnog pozorišta! Tri dana kasnije isti ovaj događaj biće organizovan i u Beogradu na Trgu Republike.

Povodom Dana Afrike, koji se obeležava 25. maja, u Muzeju afričke umetnosti pripremili su niz zanimljivih radionica, predavanja i razgovora, pa ćemo u program uključiti Anu Knežević, kustoskinja Muzeja, koja će nam detaljnije najaviti sve ove događaje.

Kao i svakog jutra, prenosimo sve najnovije vesti iz zemlje, regiona i sveta.

Probudite se uz Radio Beograd 1!

S vama je Miša Stojiljković.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво