Sećate li se Dana mladosti?

Količina gasa, cena i sigurnost snabdevanja biće glavna pitanja za Vladimira Putina izjavio je predsednik Vučić koji sa ruskim predsednikom do kraja sedmice treba da razgovara o novom gasom sporazumu, pošto aktuelni ističe 31. maja. Razgovor će se voditi pod senkom naše gotovo apsolutne zavisnosti od ruskog gasa, otvorenih zahteva Zapada da se Srbija priključi sankcijama protiv Rusije i drastično višim cenama po kojima Moskva uveliko prodaje ovu stratešku sirovinu. Kakvom ishodu razgovora se možemo nadati, pitamo Jelicu Putniković, urednicu "Energija Balkana".

Samo mesec dana pošto je u Berlinu ugostio predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera privremenih prištinskih vlasti Albina Kurtija, nemački kancelar Olaf Šolc dolazi početkom juna u posetu našem regionu. Šolc će, kako saznaje DW, pored Beograda, posetiti i Prištinu, a planiraju se i posete Tirani i Skoplju. Nemački kancelar  želi da dobro pripremi naredni samit Berlinskog procesa kako skup ne bio „samo skupo putovanje, nego da se dođe do konkretnih rešenja." O ciljevima učestalih susreta novog nemačkog kancelara sa liderima našeg regiona razgovaramo sa Nemanjom Rujevićem, novinarom Dojče Velea.

Današnji datum decenijama se u bivšoj SFRJ slavio kao rođendan druga Tita i Dan mladosti. Josip Broz, rođen pre 130 godina, i četiri decenije od smrti izaziva jake emocije i oprečne reakcije. Jedni ga slave kao lidera višenacionalne zemlje sa velikim ugledom o svetu. Drugi Tita pamte kao uglađenog apsolutistu a SFRJ kao zemlju bez građanskih sloboda. O Titovoj zaostavštini razgovaramo sa istoričarom Milanom Gulićem.

Najavićemo i veliku veliku Međunarodnu konferenciju o savremenim načinima lečenja poremećaja iz spektra autizma koja se održava u Beogradu početkom juna . Lekari iz našeg regiona će imati priliku da od eminentnih stručnjaka iz Amerike, Poljske, Italije, Francuske, Rusije, Ukrajine, čuju najnovija saznanja koja mogu pomoći deci sa tom dijagnozom. Naša gošća je Tatjana Peškir, predstavnica regionalnog udruženja roditelja dece sa autizmom „Naukatizam".

Urednik i voditelj Jelena Vidić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво