Читај ми!

Šećerna kriza

Iako šećer nije isto što i brašno, svakako je strateški prehrambeni proizvod. Globalni poremećaji ekonomije, posebno u trgovini i snabdevanju strateškim proizvodima, osećaju se i u Srbiji. Poslednjih dana, u mnogim gradovima ne može da se kupi šećer u pakovanju od kilograma. Uglavnom se nude džakovi sa po deset kilograma i to po višoj ceni. Kakvo je stanje u snabdevanju šećerom u Srbiji, da li ga ima dovoljno i po kojoj ceni, time se bavimo na početku emisije.

U predizbornom periodu desnica u Srbiji nije uspela da se ujedini. Na izbore je izašla u nekoliko kolona, ali i ušla u parlament sa nekoliko lista. U postizbornim kombinacijama neke od njih su viđene i kao potecijalni deo vladajuće većine. Kakvo je stanje na srpskoj desnici danas sedam nedelja posle izbora za Magazin govore politički analitičar Dragomir Anđelković i izvršni direktor Cesida Bojan Klačar.

U Severnoj Makedoniji počeli su da stižu obrađeni podaci popisa stanovništva, koji je održan prošle godine. U zemlji je broj stanovnika od 2000. smanjen za deset odsto. Među miion i osamsto hiljada najviše je Makedonaca i Albanaca, ali takođe manje nego u prethodnom popisu. Neproporcionlno više smanjen je i broj Srba. Sada ih je manje nego Roma i Turaka. Šta kažu rezultati i analize poslednjeg popisa u Severnoj Makedoniji razgovaramo sa Milutinom Stančićem i nevladine organizacije Spona i donedavno direktorom vladine Kancelarije za jezike manjinskih zajednica.

Već 17 godina nekoliko stotina hiljada ljudi obilazi bosansku dolinu piramida. Teoriju da su brda oko grada Visoko ustvari tvorevine stare 12 hiljada godina, nauka smatra prevarom, dok Semir Osmanagić, istraživač kaže da je umesto sarkofaga i mumija pronašao enegretske mašine - koje krepe duh i telo.Priča dobija sve više sledbenika, posebno nakon što je Novak Đoković, prema rečima Osmanagića, priznao da se na tom mestu nalazi kuća njegove duše. O piramidama, tunelima i njihovim posetiocima u priči Jelene Perendije Mihajlović.

Urednik i voditelj: Ana Tomašević

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво